NE PLAŠITE SE PROMJENA

Ovo su znaci da je vrijeme za novi posao

Držeći se za ono što imamo, nesvjesno kočimo svoj napredak i stalno tražimo nove izgovore.
1 komentar(a)
posao, Foto: Shutterstock
posao, Foto: Shutterstock
16.02.2019. 17:00h

Iako u današnje vrijeme izgleda da imati posao jeste činjenica na kojoj treba biti zahvalan, bitno je i ne zanemarivati vlastito fizičko i psihičko zdravlje. Stoga, ako vam posao čini nažao na ove načine, možda je došlo vrijeme da ozbiljno razmislite o tome da zauvijek napustite to radno mjesto.

Šef vas ne poštuje

Ako poštujete sami sebe i vaše bližnje, nikada nećete raditi za šefa koji vas ne poštuje i ne zna da cijeni vaš rad. Poštovanje je najbitnija stvar koju jedan čovjek daje drugome. Stoga, ako vas neprestano javno kritkuje, pogotovo ako to ne zaslužujete, napravite sebi medvjeđu uslugu i dajte otkaz.

Biti konstantno ponižavan i nepoštivan je jedna od najgorih stvari za ljudski duh, stoga  nemojte to dopustiti i nađite drugi posao, ako je to ikako moguće.

Posao vas 'ubija'

Ako ne možete ništa da promijenite u vezi vašeg posla, a 'ubija' vas, razmislite o promjenama.Ili posla ili u odnosu prema poslu. Probajte da nađete novi ugao u kome ćete se vi profesionalno razvijati, bez obzira na situaciju u firmi. Zdravlje vam mora biti na prvom mjestu, jer, iako je možda teško vjerovati, novac vas neće učiniti sretnom i zdravom osobom.

Situacija je još gora ako radite dobro plaćen posao, ali je toliko naporan i loš za vaše zdravlja da vam je i doktor preporučio da prestanete toliko da radite.

Radite za tuđu karijeru

Ako puno radite, imate malu platu i znate da vas ne čeka nikakva promocija, treba li vam zaista takav posao? Iako je u današnje vrijeme teško biti izbirljiv, čak i po pitanju plate, ako želite negdje da stignete kao profesionalac, onda ovakvo radno okruženje za vas nema smisla. Dobar šef shvata da je uspješan zbog svojih radnika i zna to da nagradi. 

Mrzite svoj posao

Ako ste do sada uspješno i rado obavljali svoj posao, ali zbog navedenih situacija počinjete da ga mrzite, pitajte se želite li zaista svaki dan odlaziti da radite s 'grčem' u želucu. Pametni ste, talentovani i vrijedni i zaslužujete boljeg šefa i bolje radno okruženje kako bi bolje i sa više zadovoljstva obavljali svoj posao i ostali zdravi u svakom pogledu.

Vjerujte u sebe i nemojte da se plašite da  promijenite svoj život. 

Porodica želi da date otkaz

Možda vi ne primjećujete da vas posao uništava, ali vaši roditelji, supružnici, prijatelji, pa i djeca, to vide i ne mogu to da prećute. Možda slobodno vrijeme provodite radeći nešto vezano za  posao pa nemate vremena za djecu ili za prijatelje, čak i preko vikenda. A možda svi primjećuju koliko vam se zdravlje narušilo i ne mogu više gledati kako sebi to radite.

Vaši najbliži trebalo bi da vam budu prioritet i ljudi kojima možete vjerovati, stoga poslušajte njihov savjet. 

womenosophy.com