Film “Mrzim Tajland” - nova strategija privlačenja turista

Strategija obrnute psihologije trebalo bi da privuče turiste u zemlju koja je postala manje popularna destinacija posle ovogodišnjeg puča i brutalnog ubistva dvoje turista u septembru
1 komentar(a)
Tajland, Foto: Shutterstock
Tajland, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.11.2014. 11:40h

Turistička organizacija Tajlanda pokrenula je novu strategiju za privlačenja turista objavljivanjem kratkog filma "Mrzim Tajland".

Snimak koji je na sajt Jutjub postavljen prošle nedelje, gledalo je više od milion ljudi i bio je udarna vijest lokalnih medija.

Strategija obrnute psihologije trebalo bi da privuče turiste u zemlju koja je postala manje popularna destinacija posle ovogodišnjeg puča i brutalnog ubistva dvoje turista u septembru.

Petominutni video prikazuje opljačkanog britanskog turistu na plaži na Tajlandu, kako bijesni pred policijom i govori da mrzi tu zemlju.

Zatim Britanac upoznaje zgodnu Tajlanđanku koja mu pomaže da zavoli Tajland. Na kraju, neobrijan i neugledan stranac se upristoji, oblači, upoznaje lokalno stanovništvo i dobija nazad ukradenu torbu s novčanikom, pasošem i ostalim stvarima.

Autori ovog kratkog filma imali su namjeru da istaknu tajlandsko gostoprimstvo. Njegovo objavljivanje je dio projekta da se oživi turizam na Tajlandu, gdje ta grana privrede doprinosi sa oko sedam odsto domaćem proizvodu.

Tajland je 2013. godine posjetilo rekordnih 26,7 miliona turista, ali vlasti procjenjuju da će ove godine taj broj biti znatno manji.

Bonus video: