Pripreme kože za zimu

Tuširajte se mlakom vodom i ograničite tuširanje na naksimalno pet minuta. Dugo tuširanje i upotreba gela za tuširanje mogu odstraniti prirodna ulja iz vaše kože koja su intenzivnija tokom zimskih mjeseci
0 komentar(a)
ljepota, Foto: Shutterstock.com
ljepota, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.11.2014. 18:52h

Dolaskom hladnoća koži je potrebna posebna zaštita. U tome najviše mogu da pomognu maske koje obiluju hranljivim sastojcima i koje će odlično regenerisati kožu.

Univerzalna maska od banane

Univerzalna maska, pogodna za sve tipove kože. Za nju je dovoljno zgniječiti jednu zrelu bananu te joj dodati kašiku mlijeka i čajnu kašičicu limunovog soka. Ovu masku na kožu možete nanositi i svakodnevno, poželjno tri sedmice najbolje prije spavanja.

Maska od jaja i sira za suvu i normalnu kožu

Za suvu i normalnu kožu odlična će biti maska od jaja i sira. Potrebno je jedno žumance i 2 čajne kašičice sira. Ova će maska dobro nahraniti i hidratizovati kožu, a ostavite je na licu oko 15 minuta.

Maska od krastavca za masnu kožu

Za masnu kožu najbolja je maska od krastavaca. Narendajte jedan krastavac i dodajte mu malo votke koja je, vjerovali ili ne, odlična u njezi masne kože. Neka ova smjesa odstoji oko 30 minuta, a nakon toga je nanesite na kožu pomoću papirnih maramica ili vatica koje ćete umočiti u nju.

Savjeti

Tuširajte se mlakom vodom i ograničite tuširanje na naksimalno pet minuta. Dugo tuširanje i upotreba gela za tuširanje mogu odstraniti prirodna ulja iz vaše kože koja su intenzivnija tokom zimskih mjeseci.

Ukoliko više volite kupke, koristite ovsene pahuljice u prahu koje vlaže i smiruju kožu. Nadoknadite hidrataciju koju uklanjate pranjem. Nije dovoljno da samo pijete dosta vode, jer iako pomaže vašem tijelu da ukloni toksine, voda neće napraviti nikakvu promjenu na spoljašnjem omotaču kože.

I dalje vam je potrebno sredstvo za hidrataciju koje ćete tokom hladnih, zimskih dana, nanositi bar dva puta dnevno i to odmah nakon tuširanja i pred spavanje. Što vam je suvlja koža, to se deblji sloj hidratantne kreme preporučuje.

Bonus video: