Puder se bira prema teksturi i tipu kože

Žene s mješovitom, tj. masnom kožom trebale bi izbjegavati uljne pudere
0 komentar(a)
puder, šminka, Foto: Shutterstock
puder, šminka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.11.2014. 10:25h

Kako biste pronašli idealan puder, važno je poznavati vlastitu kožu i njene potrebe. A tokom izbora najčešće se griješi s nijansom i teksturom

- Žene s mješovitom, tj. masnom kožom trebale bi izbjegavati uljne pudere jer oni samo još više ističu pore i sjaj, a često su uzrok akni: Preporuka za ovaj tip kože su mineralni puderi koji neutralizuju izlučivanje sebuma. Nakon nanošenja tečni puderi se moraju zamatirati onima u prahu ili kamenu.

- Za suvu kožu se koriste uljani puderi. Oni ne istuču perutanje kože. Takođe ovoj koži odgovaraju i kremasti puderi jer su bogati i gusti što je suvoj koži i potrebno.

- Nijansu pudera bilo bi idealno birati na dnevnom svjetlu i trebalo bi da ga isprobate na vratu, a ne na nadlanici jer su ona svjetlija od lica.

Iako se i danas mogu čuti priče o tome kako izazivaju akne ili starenje kože, na takve komentare možete odmahnuti rukom jer danas se oni proizvode prema drugačijim standardima.

Tako postoje linije namijenjene mladenačkoj i nečistoj koži, puderi s hidratantnim sastojcima hrane suvu kožu, a oni s anti-aging kompleksima njeguju zrelu.

Bonus video: