U toku prijave za upis djece u britansku školu Arcadia Academy

270 pregleda 0 komentar(a)
Arcadia Academy, Foto: Arcadia Academy
Arcadia Academy, Foto: Arcadia Academy
Ažurirano: 14.11.2014. 12:17h

Nakon što je otvorena u Tivtu, prva britanska internacionalna škola u Crnoj Gori, Arcadia Academy če od septembra, 2015. početi sa radom i u Podgorici, na Marezi.

Najvažniji dio obrazovnog procesa počinje u predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu gdje se stiču osnovna znanja i vještine, smatraju u toj britanskoj školi. Kako dijete korača stazom učenja, cilj škole je da učeniku otvori vrata svijeta raznih mogućnosti", navodi se u saopštenju.

"Ja sam jedan od rijetkih ljudi iz Crne Gore koji su imali sreću da studiraju na Univerzitetu Kembridž i dobiju diplomu tako renomiranog univerziteta. Presrećan sam što imam tu priliku i čast da pomognem našoj djeci da steknu vrhunsko internacionalno obrazovanje i mogućnost nastavka školovanja na najprestižnijim svjetskim univerzitetima", kaže Milija Božović, akademski direktor škole.

Arcadia Academy je dobila akreditaciju Univerziteta Kembridž, pa je postala prva i jedina Kembridž internacionalna škola, tj. Kembridž osnovna škola u Crnoj Gori, kao i član COBIS-a, tj. Savjeta britanskih internacionalnih škola. Ispiti učenika se šalju iz škole u Kembridž i tamo ocjenjuju, a djeca koja ih polože dobijaju svjetski priznate Kembridž diplome, navodi se u saopštenju te škole. Među onima koji podržavaju rad škole je i pokrovitelj škole, princeza Katarina, rođaka britanske kraljice Elizabete II.

Arcadia Academy u Podgorici trenutno vrši upis đaka za školsku godinu 2015/2016. Više informacija o Arcadia Academy možete naći na zvaničnoj stranici www.arcadiaeducation.me.

Bonus video: