Beauty savjeti za hladne dane

Od ispucalih usana do krajeva na kosi, hladno zimsko vrijeme može imati negativan uticaj na sve, od vaše kože, kose, noktiju, pa čak i raspoloženja!
0 komentar(a)
hladnoća, djevojka, Foto: Shutterstock
hladnoća, djevojka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2014. 17:25h

Mi vam donosimo savjete kako biste izbjegle najčešće zimske nedaće i izgledale nevjerovatno besprekorno bez obzira na vrijeme...

Hrana i piće

Vaša koža je odraz vaše ishrane i jedan od načina koji garantuje prelijepu kožu tokom hladnog vremena je uzimanje puno vode - 1,6 litara je preporučena dnevnu količina za žene. Voće, povrće i ključni vitamine, C i E, pomoći će da se zadržite vašu kožu zdravom i lijepom.

Njega

Hladno vrijeme može negativno uticati na vašu kosu. Sa manjom vlagom u vazduhu, vaša kosa je sklona krzanju, trudite se da šampon i regenerator budu namijenjeni intenzivnijem hidriranju tokom zime. Suv vazduh i vjetrovito vreme može imati loš uticaj na prirodni sjaj kose, tako da vrijedi ulagati u sprejeve koji će vratiti sjaj tokom zimskih mjeseci.Hidriranje

Održati kožu hidriranom je od suštinskog značaja. Suv, hladan vazduh će izvući vlagu iz kože, zbog toga je neophodno da kožu hidrirate svakodnevno i pijete dosta vode kao što je ranije pomenuto.

Njegujte nokte

Hladno vrijeme može uticati na nokte, čineći ih krtim i lomljivim. Koristite prirodne tretmane za njegu noktiju, poput krema I ulja koja ćete utrljati u predjelu nokta. Gel manikir vam takođe može pomoći da zaštite nokte. Traje između 2-3 nedjelja, konačno alternativa za savršeno poboljšanje oštećenih noktiju.

Uzimajte svoje vitamine

Svi znamo kako hladno vrijeme može učiniti da se osjećate neraspoloženo, a virisu ili prehlade mogu takođe ostaviti trag na vašem licu. Uzimajte vitamine kako bi se osjećale sjajno tokom hladnih zimskih dana.

Bonus video: