Ivan Vukčević šišao beskućnike i ulične muzičare u Londonu

“Mi smo uvijek raspoloženi za humanitarni rad i rado ćemo se odazvati svakom pozivu”, kazao je Vukčević
133 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2014. 07:47h

Crnogorski frizeri na čelu sa Zoranom i Ivanom Vukčevićem boravili su u Londonu, gdje su posjetili najveći sajam kozmetike i frizerskog materijala “Salon Internationala”.

“Poznato je da London diktira modu u svemu, pa i u frizurama. Najveći pomak je napravljen u muškoj modi, a ove sezone u trendu je nositi brkove i dugačku bradu, kao i farbati se. Najpoznatiji sportisti već reklamiraju moderne frizure, dok su kod žena pomiješani svi stilovi od 30-ih do 80-ih godina. Moderne su sve boje, jarki koloriti i nezaobilazna ombre sa većim kontrastima”, otkriva na početku razgovora Ivan Vukčević, i dodaje da su spremni da ono što su vidjeli u Londonu kroz svoje mušterije prenesu na podgoričke ulice.

“Takođe sam imao čast da prisustvujem najvećoj manifestaciji u Royal Albert Hallu gdje je, kao i prethodnih godina, održan alternativni frizerski šou, a prijupljeni novac ide za liječenje oboljelima od leukemije”, priča svoje utiske iz Londona Vukčević.

Stečeno znanje Vukčević je sa još jednim kolegom demonstritao na ulicama Londona, pa su on i Miloš Milosavljević šišali ulične svirače i beksućnike.

“Miloš i ja, kao veliki kreativci koji vole izazove došli smo na ideju da ošišamo nekoliko beskućnika i uličnog svirača, a ideja je proistekla iz one podgoričke kada smo šišali ispred Hrama za žrtve poplava koje su prije nekoliko mjeseci zahvatile region. Moj otac, oduševljen idejom, pomagao nam je koliko je mogao, vodio pregovore sa njima i slikao nas dok smo radili. Bili su u početku sumnjičavi, ali kada su shvatili da su naše namjere iskrene, nastala je šala i smijeh”, prijeća se Vukčević.

Kako kaže, nijesu se trudili da beskućnike ošišaju po posljednjoj modi, već su frizure prilagodili njima.

“Ipak je nemoguće održavati modernu frizuru u uslovima u kojima oni žive. Šišali smo ih što kraće, znajući da u skorije vrijeme sigurno neće imati mogućnost da posjete frizera. A naša mala akcija se pretovorila u performans u kojem su učestvovali i prolaznici, koji su oduševljeni idejom davali novac beskućnicima”, otkriva Vukčević, dodajući da su raspoloženi da sličnu akciju sprovedu i u Podgorici.

“Mi smo uvijek raspoloženi za humanitarni rad i rado ćemo se odazvati svakom pozivu”, obećava Vukčević.

Galerija

Bonus video: