Besplatne kreativne radionice za djecu predškolskog uzrasta

241 pregleda 0 komentar(a)
djeca, škola, crtanje, Foto: Shutterstock
djeca, škola, crtanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.10.2014. 12:33h

NVO Sapio organizuje besplatne kreativne radionice za djecu predškolskog uzrasta koje će se održavati u prostorijama KUD Sloga u Đenovićima, saopšteno je iz te organizacije.

Centar Sapio poziva roditelje da od 20.10. do 16. 11. dovedu svoju djecu da se kroz igru i druženje razvijaju na kreativan način.

Kreativni rad, kako navode, obuhvata interaktivno čitanje, lutkarsku radionicu izradu društvenih igara i učenje stranog jezika s ciljem da se podstakne samopouzdanje kod djece i razviju motorne, kognitivne, socijalne i druge važne životne vještine.

"Brojna istraživanja pokazuju da je rano djetinjstvo ključni period kada djeca usvajaju osnove za učenje koje im ostaju za cijeli život. Naš cilj je pružanje dodatnih edukativnih sadržaja ali i informisanje javnosti o važnosti predškolskog obrazovanja za razvoj djeteta", rekla je Mirjana Zidar, organizatorka programa.

Po završetku kreativnih radionica Centar Sapio pokreće i niz aktivnosti koje su namjenjene roditeljima i svima onima koji aktivno učestvuju u edukaciji djece.

Bonus video: