Milijarder napustio posao zbog kćerke: Tata propustio si toliko toga u mom životu

5 komentar(a)
porodica, djeca, roditelji, Foto: Shutterstock
porodica, djeca, roditelji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.09.2014. 19:01h

Jedan od najefikasnijih svjetskih investitora Mohamed El-Erian, podigao je pravu prašinu kada je objavio odluku o povlačenju iz firme Pimco.

"Odlazim jer želim da više vremena provodom sa svojom porodicom", rekao je on.

El-Erian je bio na čelu firme Pimco teške dvije bilijarde dolara, piše Daily Mail.

Bez previše razmišljanja, odluku o potpunom povlačenju iz poslovnog života donio je nakon što mu je 10-godišnja kćerka donijela papir na kojem je napisala 22 važna trenutka njenog života koje je propustio. Ona je navela da njen otac nije bio uz nju kada je počela u školu, ni kada je igrala svoju prvu fudbalsku utakmicu. Nije bio tu ni kada je završavala razrede. Za svaki propušteni događaj, El-Erian je, kako kaže, imao dobar izgovor - putovanja, važni sastanci, hitni telefonski pozivi...

"Je li bilo načina da ne živim 100 kilometara na sat nego 50? Da budem iskren, nisam razmišljao o toj opciji. Nikada nisam o tome razmišljao", odgoroio je na pitanje da li je razmišljao da ostane, ali da uspori ritam rada.

Povlačenje El-Eriana iz kompanije je odjeknulo investicionim krugovima. Ipak, on kaže da mu je porodica na prvom mjestu.

Pimco je globalna investiciona kompanija koja posluje od 1971. godine i djeluje u 12 država, a cilj joj je, kako se navodi na zvaničnim stranicama, upravljanje rizikom i brigom za povratom uloženog novca klijentima.

Bonus video: