Noćni tretman za svilenkast dodir

Rukavice pomažu da sredstva koja koži daju vlažnost duže djeluju. Koji god tip kože da imate, tokom noći nosite pamučne. Od gumenih rukavica koža može da postane još suvlja
88 pregleda 0 komentar(a)
ruke, krema za ruke, Foto: Shutterstock
ruke, krema za ruke, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.09.2018. 10:14h

Glavni razlog zbog kog ruke postaju grube jeste prisustvo mrtvih ćelija. Drugi faktori koji mogu da ih oštete su radna sredina, kompletno zdravstveno stanje organizma, način ishrane, vremenski uslovi... Vaše ruke zaslužuju dobru njegu, a noć je magično doba kada se ćelije brzo regenerišu. Nakon napornog dana priuštite im tretman, hidrirajte ih i dobro nahranite. Dok spavate, neka se one podmlađuju. Biće meke, lijepe, zdrave, svilenkaste...

* Prije spavanja ih dobro očistite (klinserom) i isperite. Sapun izbjegavajte, jer pjena i antibakterijska svojstva mogu da uklone sa kože njena prirodna ulja koja je štite.

* Tapkajte ih mekim peškirom. Izbjegavajte aparate za sušenje ruku, jer od toga postaju grube.

* Naredni korak je da ih dubinski nahranite kokosovim uljem za tijelo koje koža brzo apsorbuje. Još će djelotvornije biti ako na njih nanesete pakovanje od kokosovog ulja, jojobinog ulja i meda.

* Rukavice pomažu da sredstva koja koži daju vlažnost duže djeluju. Koji god tip kože da imate, tokom noći nosite pamučne. Od gumenih rukavica koža može da postane još suvlja. Još preostaje da ujutru, kada ih skinete, ruke isperete običnom vodom.

* Možete, takođe, od prirodnih sastojaka da napravite sredstvo uz pomoć koga ćete sa šaka ukloniti mrtve ćelije. Pomješajte pulpu aloje, mljevenu ovsenu kašu, mlijeko, kapi čistog kokosovog ulja i nekoliko kapi maslinovog i time najmanje dvaput nedeljno trljajte kožu ruku kako bi se na njima pojavile svježe, zdrave ćelije.

U kakvom god da je stanju vaša koža, nastojte da vam ovaj tretman pređe u naviku. Zategnućete kožu ruku, regenerisati je, a i bore na njima će postati manje vidljive, prenose Novosti.

Bonus video: