Zabava za najmlađe: Igračkoteka u šoping centru Mall of Montenegro

62 pregleda 0 komentar(a)
Igračkoteka, Foto: Mall of Montenegro
Igračkoteka, Foto: Mall of Montenegro
Ažurirano: 18.09.2014. 13:50h

Prva Igračkoteka – bazar igračaka, biće održana ovog vikenda, u šoping centru Mall of Montenegro.

Organizatori su, u saradnji sa partnerima firmom Đoković d.o.o. i Edukativnim centrom “Pčelica”, Igračkoteku osmislili kao spoj zabave, igre i učenja.

U izložbenom dijelu manifestacije, kako je saopšteno iz organizacije, posjetioci će moći da pogledaju raznovrsnu ponudu plišanih, plastičnih i drvenih igračaka, edukativnih rekvizita, zatim dekorativnog materijala za rođendane, kao i veliki izbor slikovnica i knjiga namijenjenih školskom uzrastu.

"Posebno atraktivni za naše najmlađe posjetioce, biće modeli automobila, helikoptera i aviona na daljinsko upravljanje, koje mališani mogu testirati u pratnji roditelja. Pažnju će sigurno naročito privući naš kutak robotike, na kojem će biti predstavljeni radovi studenata Mašinskog fakulteta iz Podgorice: Rada Grujičića, Luke Grubiše, Ognjena Mijanovića i Yuriy Onisuka. Ovi mladi naučnici, na svom standu će prikazati film o izradi robota, segmente njihovog nastupa na takmičenju u Beču", kazali su iz šoping centra Mall of Montenegro.

Učenici OŠ "Štampar Makarije" će tokom događaja ponuditi svoje ručno rađene igračke i makete, a prihod od njihove prodaje će ići u fond namijenjen renoviranju i opremanju njihove sportske sale.

Od 10 do 13 sati će biti organizovane kreativno-edukativne radionice, kada će biti održano i takmičenje u slaganju Rubikove kocke.

Nakon toga, slijedi Origami radionic, koju će voditi Nikolina Ćoso, učenica 6.razreda OŠ "Miodrag Musa Burzan". Ćoso vješto izrađuje predmete 3D origami.

Igračkoteka će, kažu organizatori, mališanima ponuditi jedinstvenu mogućnost razmjene igračaka, koja će biti održana u terminu od 17 do 20 sati.

"Cilj Igračkoteke je da okupi djecu na otvoreno druženje, takmičenje i uživanje u veselom svijetu igračaka, gdje će se sasvim sigurno dobro zabaviti, ali i naučiti mnoštvo korisnih informacija", navode organizatori.

Bonus video: