Sajam namještaja u Podgorici: Skupi komadi privukli najviše pažnje

112 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2014. 14:02h

Trpezarijski sto sa stolicama od punog drveta oraha ili trešnje svakome će da zapadne za oko, ali samo oni sa dubljim džepovima spremni su da daju 4.500 eura da ga vide u svom domu.

Osim skupog dizajnerskog namještaja i hidromasažnih bezena, koji su danas na Prvom sajmu namještaja u Delta sitiju privukli najviše znatiželjnih pogleda, posjetioci su se interesovali i za cijene manje atraktivnih bračnih kreveta, ormara i stolica.

Portparolka firme "Mondoshop" Tijana Đurišić kazala je da su na sajmu izložili uglavnom dizajnerski namještaj, te da su kupcima posebno interesantne "fluks" stolice na rasklapanje koje koštaju 149 eura.

Na drugom kraju garaže Delta sitija, predstavnici firme "Kurti" iz Ulcinja izložili su, pored velikog broja kreveta i plakara, dva posebno primamljiva komada.

"Šminka sto koji košta 245 eura kupila bi svaka dama", rekla je predstavnica firme dodavši da cijena malog stola sa ugrađenim policama i dvije stolice iznosi 175 eura.

Na Prvom sajmu namještaja u glavnom gradu, koji je okupio 25 izlagača, učestvovaće će i slikari enterijera iz kluba "Žižo".

Direktor sajma Ivan Kenter rekao je da je cilj sajma namještaja, koji će trajati do nedjelje, da okupi sve proizvođače namještaja, ali i trgovce.

Najavili otvaranje novih radnih mjesta u drvnoj industriji

Direktor Direktorata za šumarstvo i drvnu industriju u Ministarstvu poljoprivrede, koje je pokrovitelj sajma, Adem Fetić kazao je da su već definisali mjere podrške na stabilizaciji tržišta sirovine za drvnu industriju.

Istakao je da ministarstvo radi na utvrđivanju pravila i kriterijuma za posebno vrednovanje i stimulisanje većeg stepena finalne prerade proizvoda od drveta, što za krajnji efekat treba da ima i otvaranje novih radnih mjesta u toj oblasti.

Galerija

Bonus video: