Potkrovlje kao idealan kutak za dječju sobu

Za dekoraciju sobe posavjetujte se sa djecom koja će najbolje znati, da vam kažu koje su njihove omiljene boje i likovi iz crtaća kojima možete ukrasiti zidove
210 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2018. 06:35h

Dodatna soba, ostava, drugo kupatilo…koliko god da imamo kvadrata na raspolaganju, uvijek nam se čini da nam je potrebno još prostora. Zbog predrasude o nefunkcionalnom prostoru, u kućama potkrovlje bude često nedovoljno iskorišćeno. Ukoliko imate malu djecu, a živite u kući sa potkrovljem, vrijeme je da taj prostor pretvorite u dječju sobu.

Iskoristite prostor

Potkrovlja imaju makar jedan zid pod kosinom i obično zidovi nisu visoki, što je idealno za malu djecu kojoj to sigurno neće smetati. Odvojite djelove prostorije za različite aktivnosti. Neka jedan dio bude za igračke, drugi sa crtanje i pisanje, sljedeći za spavanje.. Stvorite tako, bez pregrađivanja, iluziju različitih prostorija.

Pustite u sobu prirodnu svjetlost

Važan preduslov da od potkrovlja napravite sobu za djecu, je svakako i osvijetljena prostorija, najbolje rješenje su VELUX krovni prozori, koji pružaju više svjetlosti od tradicionalnih krovnih badža. Prozorima obavezno dodajte i VELUX duo roletne, jer ćete tako moći da potpuno zamračite prostoriju kada je to potrebno, ali i da pustite prirodnu svjetlost tokom čitavog dana, dok se djeca igraju.

Stvorite veseo kutak uz pomoć dekoracija

Za dekoraciju sobe posavjetujte se sa djecom koja će najbolje znati, da vam kažu koje su njihove omiljene boje i likovi iz crtaća kojima možete ukrasiti zidove. Za zidove možete koristiti i piši-briši boje, koje mališani obožavaju. Dovoljno je da odaberete zid ili površinu za crtanje, premažete bojom smart wall paint i dobićete podlogu i prostor za kreativno izražavanje vaših mališana. Da VELUX misli i o najmlađima, najbolje pokazuje i Disney kolekcija VELUX roletni, sa njihovim omiljenim likovima iz filmova Zaleđeno kraljevstvo, Automobili i Vini Pu, koji će učiniti dječju sobu mjestom za igru i maštanje. Mogućnosti su brojne, a na vama je da od vašeg potkrovlja napravite veseo kutak za vaše mališane.

Više o kompaniji VELUX, krovnim prozorima i dodatnoj opremi saznajte OVDJE.

(PROMO)

Galerija