napravite pauzu

Evo zašto ne treba da jedete za kancelarijskim stolom

Dokazano je da ručak sa klijentima povećava profitabilnost eventualnog sporazuma...
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2019. 17:34h

Vjerovatno vam se često dešava da svoj ručak "progutate“ za kancelarijskim stolom, dok jedete sendvič za to vrijeme obavezno provjeravate pristigle mejlove i nastavljate da radte.

To izgleda kao fantastično rješenje za uštedu vremena jer ćete posao brže obaviti i samim tim ranije stići svojoj porodici. Ali kako tvrdi Robert Bob Pozen, autor knjige "Extreme Productivity“, ručkovi u kancelariji ne samo da su neinspirativni na kulinarskom nivou, već neće uštedjeti dragocjeno vrijeme. Čak će vas taj objed učiniti i manje produktivnim.

Pozen objašnjava zašto ne treba jesti za kancelarijskim stolom i kako najbolje da provedete vrijeme na pauzi za ručak.

Jedite sami, daleko od računara

Najbolje bi bilo da odete u obližnji park. To vrijeme koje potrošite za ručak pomoćiće vam da se odmorite, presaberete misli i spremite za ostatak radnog dana. Odsustvo stimulacije sa ekrana odmoriće vaš mozak i učiniće da postanete kreativniji.

Prošetajte poslije ručka

Idealno bi bilo kad bi šetnja trajala nekih 20 minuta. To može da vam se čini kao gubljenje vremena, ali na duže staze će se pokazati kao sjajno rješenje jer ćete biti produktivniji, a i tijelo će vam biti u boljoj formi.

Za vrijeme ručka upoznajte nove ljude

Možda najvažniji argument zašto ne jesti za kancelarijskim stolom je taj što vam ručak može "pomoći“ u upoznavanju ljudi i sticanju novih kontakata.

Dokazano je da ručak sa klijentima povećava profitabilnost eventualnog sporazuma. Zato, ako ne volite da jedete sami iskoristite to vrijeme za druženja sa kolegama ili klijentima.

Galerija