Sitnim, ali bitnim koracima do uspješne karijere

64 pregleda 0 komentar(a)
intervju za posao, Foto: Shutterstock
intervju za posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.08.2018. 14:14h

Kako biste našli posao iz snova i bili baš uspješni, potrebno je da se ponašate i da radite stvari koje će vas izdvojiti i zbog kojih ćete u očima drugih biti sposobna dama pred kojom je karijera kakva se samo poželjeti može.

Žene koje su već osjetile slatki ukus uspjeha, podijelile su ostalima savjete kako da i one krenu tom stazom.

Prvo morate privući pažnju, a onda učiniti da vas ljudi zapamte. Ne treba da budete napadni, ali morate u svakom trenutku biti spremni za najrazličitije situacije, ili učiniti da tako djeluje, čak i kad se za nešto niste dobro pripremili.

Nije loše da tokom sastanka držite olovku, jer je dokazano da to privlači pažnju, ili da sve o čemu pričate ujedno predstavljate i slikom – crtajući po tabli.

Zatim, nemojte se plašiti izlaska iz svoje sigurne zone. Jer, što se više budete izlagali situacijama drugačijim od onih na koje ste navikli, postajaćete sigurniji i sposobniji za rješavanje najrazličitijih situacija.

Budite spremni na eksperimente: uradite nešto što nije vaš dio posla, tako ćete steći novo znanje, praksu i imati vještinu više (nikad se ne zna kad će vam tako nešto zatrebati!)

Takođe, jako je važno da ne reagujete burno, ako stvari ne idu po planu. Greške će se uvijek dešavati – jer, ko radi taj i griješi, zato je važno da naučite da u tim prilikama ostanete hladne glave.

Nemojte uljepšavati krivicu kad nešto pogriješite. Bolje je da priznate grešku. Dokazano je da to kod šefova ima mnogo bolju prođu. Takođe, ponekad je dobro da se osamite. Kad vas od količine posla ili bilo kojeg drugog izvora stresa uhvati panika, ne bi bilo loše da pronađete neki svoj skriveni kutak i da tu malo "ćutite sami sa sobom".

Bitan je i pozitivan duh, jer kad dobru energiju prenosite na tim sa kojim radite, svi ćete biti zadovoljniji i produktivniji, a šefovi će imati utisak da ste u stanju dobrom voljom riješiti svaki problem.

Savjet plus: ne pričajte šefu svoje privatne probleme, budite dotjerani (jer je važno kakav spoljašnji utisak ostavljate) i vodite računa šta šerujete na društvenim mrežama, prenose Nezavisne.

Bonus video: