Grčko ostrvo na kojem je golotinja stvar prirode, a ne mode

282 pregleda 0 komentar(a)
Samotraki, Foto: Instagram
Samotraki, Foto: Instagram
Ažurirano: 30.08.2018. 13:14h

Ako postoji raj, onda je to Samotraki. Idealan je za kraća ljetovanja, a njegova blizina kopnu i sevjernom dijelu Grčke za vozače.

Ostrvo se nalazi preko puta Aleksandropolisa, a dok mu prilazite videćete zelenu šumu i planinu Saos kako se uzdiže pred vama misteriozno, ostavljajući utisak da se nalazite u nekom američkom trileru.

Brzo ćete stići u luku Kamariotisas, a ako želite da iskusite prave čari ovog ostrva, onda ćete nastaviti pravo u kamp, ne u hotel.

Na Samotrakiju vam nikada neće biti dosadno. Ostrvo je veliko, a osim mora, ima i planinu i bezbroj vodopada koji se niz nju spuštaju tako praveći prirodne bazene usred šume. Ako se nađete na ovom ostrvu, svakodnevno istraživanje je obavezno – penjanje na litice, kupanje u moru i jezerima, spavanje u stenama i cjelodnevna šetnja šumskim stazama.

Samotraki je zapravo i najpoznatiji po svojim prirodnim bazenima koji su se odomaćili u ogromnim stijenama koje izgledaju kao da su upravo za taj bazen i dizajnirane. U tim bazenima se možete izležavati cio dan, čitati knjigu, skakati, opušteno plivati, slušati muziku, pa čak i kuvati. Kao da je to vaše privatno dvorište.

Takvu opuštenost priroda budi i u vašem tijelu, pa su tako na Samotrakiju gotovo svi kamperi goli – i u tome nema ničeg čudnog.

Večeri su rezervisane za džez ili rege, a na nekim mjestima i hip-hop i latino žurke.

Boravak na Samotrakiju izaziva osjećaj euforije, a zanimljivo je da mnogi ni ne stignu da obiđu sve plaže koje ostrvo nudi. Prirodni bazeni i prirodnjački život u šumi nekako se čine kao bolji izbor.

Ostrvo ima svoj grad, podjednako jedinstven, koji se nalazi s druge strane planine. Stanovnici izuzetno poštuju prirodnu ljepotu mjesta, pa se čini da su imajući to u vidu i gradili kuće i prodavnice. U gradu obavezno probajte svježe slatkiše, marmelade, domaću limunadu i izvrsnu domaću kafu, a sve to po nevjerovatno niskim cijenama za jedno grčko ostrvo, prenosi B92.

Bonus video: