TO Tivat nagradila vlasnike najljepših dvorišta, balkona...

"Da ne bude samo Porto Montenegro jedna lijepa cvjetna oaza, nego da čitav grad to bude, cvijetna oaza kojoj će se svi diviti"
233 pregleda 1 komentar(a)
Turistički cvijet nagrade, Foto: Siniša Luković
Turistički cvijet nagrade, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.06.2014. 11:25h

Tradicionalna akcija "Turistički cvijet" koju svake godine pred špic ljetnje sezone priređuje Turistička organizacija Tivat, završena je svečanošću u bašti hotela „Aurora“, a na kojoj su dodijeljene nagrade najboljima.

"Turistički cvijet" je vid animiranja građana i javnih službi Tivta da pred špic sezone, doprinesu ljepšem i uređenijem izgledu grada.

Prema ocjeni stručnog žirija Turističke organizacije Tivat koga je predvodila profesorica biologije Suada Bešković, najljepše uređena dvorišta u gradu imaju Mirjana Livaja iz naselja Kava, Zdenka Glavočić sa Župe, te Zvonimir i Tihomir Grabić sa Seljanova.

Najljepši balkon ima Živka Radović sa Seljanova, najlepše stablo magnolije raste u dvorištu Đura Biskupovića iz Kalimanja, a najljepšu živu ogradu gaje Petar Slavović iz Krašića, te Toni i Nada Matković iz Mažine.

Nagrade za hortikuluturnu posebnost i kreativni detalj pripale su Dušanu Krivokapiću iz Lepetana i Ediju Zoričiću iz Tivta.

Desanka Matković iz Gradiošnice i Ljubica Kostić iz Gošića dobitnice su nagrade za višegodišnji doprinos hortikulturnom uređenju grada, a Ana Radanović koja stanuje u lamelama, za najljepšu zelenu površinu ispred stambenog i poslovnog prostora.

"Cilj ove akcije je da dodatno motivišemo građane i vikendaše, te nagradimo simboličnim priznanjem i riječima pohvale njihov trud i maštu, jer je njihovim zalaganjem grad ljepši za sve nas koji ovdje živimo. Tivat je prvenstveno turističko mjesto pa je jako važno da bude čisto, uredno i estetski lijepo, da turisti pri polasku, ponesu sa sobom lijepe utiske", kazala je predsjednica žirija "Turističkog cvijeta" Suada Bešković.

U ime nagrađenih Ana Radanović je kazala da se nada da će svi građani i dalje doprinositi da grad bude lijep i cvijetan.

"Da ne bude samo Porto Montenegro jedna lijepa cvjetna oaza, nego da čitav grad to bude, cvijetna oaza kojoj će se svi diviti", istakla je Radanović.

Bonus video: