Osam načina da osvježite atmosferu na poslu

Ako niste zapisali svoja postignuća i uspjehe, odvojite malo vremena da zapišete sve “pobjede”
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2014. 15:09h

Usavršite sistem rada

Uvijek postoji način da budete efikasniji u poslu kojim se bavite. Ako mislite da i dalje imate prostora za poboljšanja, pokušajte da usavršite svoj sistem rada. Možda ćete morati određene zadatke da obavljate određenim danima ili da bolje podesite podsjetnike na kalendaru. Imajte na umu da je dobra organizacija najbolji način za veću efikasnost.

Zapišite svoje uspjehe u poslednja tri mjeseca

Ako niste zapisali svoja postignuća i uspjehe, odvojite malo vremena da zapišete sve “pobjede”. Ovo će vam dati dodatni elan i podsticaj. Takođe, zapitajte se da li ste na pravom putu u ostvarivanju vaših ciljeva za ovu godinu.

Uljepšajte vaš radni sto

Ovo je potrebno raditi bar jednom mjesečno i sasvim je jednostavno. Olovke, podsjetnici i drugi radni pribor su odličan način da napravite male promjene u svom radnom okruženju.

Druženje s kolegama

Da li ste zadovoljni sa “ekipom” na poslu? Pokušajte da upoznate i da se družite i sa drugim kolegama, koji možda ne rade u istom odjeljenju. Nikada ne znate šta se može “izroditi” iz ovog novog saveza - možda nova prijateljica ili čak i mentor.

Budite se ranije

Za sve vas koji ujutro “trčite” dok se spremate na posao, sada je pravo vrijeme da isprobate ovaj korak. Više ćete uraditi, manje ćete biti užurbani, a vjerovatno ćete i stići na posao pet minuta ranije.

Locirajte izvor problema

Ne sviđa vam se kolega? Firma vas “iskorištava”? Sjednite i pokušajte da nađete rješenje za vaše radne sukobe. Možda dopuštate da se stvari dešavaju kako se dešavaju, ali imajte na umu da to neće trajati vječno. Na primjer: zategnuta atmosfera sa kolegama samo će dovesti do gore situacije Ne zaboravite da se svi konflikti najlakše rješavaju razgovorom.

Očistite računar

Obrišite fajlove koji vam nisu potrebni, a one koje želite da sačuvate ubacite u postojeće ili nove foldere. Ispraznite recycle bin i pokušajte da organizujete inbox. Ako vam je računar usporio, izbrišite čak i programe koje ne koristite te zakažite reinstaliranje programa.

Galerija

Bonus video: