SAVJETI

5 efikasnih vježbi koje će “istopiti” kalorije

Aktivno preskakanje vijače dovodi do gubitka od 700 do 900 kalorija po treningu. Ukoliko želite da postignete idealan efekat odlučite se za teži konopac kako biste aktivno koristili ruke i ramena
1 komentar(a)
vijača, Foto: Shutterstock
vijača, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.08.2018. 11:54h

Ukoliko želite da efikasno sagorite kalorije i dobro se preznojite, postoji nekoliko vježbi, za koje stručnjaci smatraju da su najefikasnije u procesu gubljenja kalorija i zato ih je neophodno uključiti u svakodnevni trening. Najefikasnije su one vježbe koje zahtijevaju mnogo intenziteta i napora!

1. Preskakanje vijače

Aktivno preskakanje vijače dovodi do gubitka od 700 do 900 kalorija po treningu. Ukoliko želite da postignete idealan efekat odlučite se za teži konopac kako biste aktivno koristili ruke i ramena.

2. Vožnja bicikla

Sat vožnje bicikla u teretani ili u prirodi dovešće do efikasnog sagorijevanja kalorija (od 560 do 840 kalorija). Ova vježba posebno je dobra, jer aktivira posebnu grupu mišića.

3. Trčanje

Trčanje je neizostavan dio treninga, jer aktivira sve grupe mišića i vrlo je efikasno u sagorijevanju kalorija. Svega 10 minuta aktivnog trčanja istopiće oko 600 kalorija. Prilikom trčanja, najbitnije je da uspostavite dobar tempo.

4. Penjanje uz stepenice

Sprava u obliku pokretnih stepenica u posljednje vrijeme postala je jako popularna u teretanama, i ne bez razloga. Aktivno treniranje na njoj može dovesti do gubitka i do 700 kalorija za sat vremena.

5. Vježbe s konopcima

Jako koristan i popularan vid treniranja, testiraće vašu snagu. A može vas preznojiti do gole kože i sagorjeti do 500 kalorija po satu, dok se fokus stavlja na mišiće ruku, ramena i stomaka.

Preporučujemo za Vas