Nije lako podići štene, zamislite da imate srnu ili medvjeda za ljubimca

Veterinar Melani Butera i njen muž spasilu su slijepo lane 2004. godine. Dili danas ima svoju spavaću sobu u porodičnoj kući ove veterinarke, u Ohaju
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2014. 17:24h

Odluka da imate ljubimca jedna je od važnijih odluka koje čovjek može da donese. Imati ljubimca znači posvetiti mu pažnju, vrijeme i novac.

Ako ste podigli makar jedno štene, kapirate koliko volje i vremena treba da uložite u njegovo vaspitanje, hranjenje, ali i vrijeme za igru. Pokušajte zamisliti onda koliko je teško imati medvjeda za ljubimca!

Nacionalna geografija u svom najnovijem izdanju donosi priču o egzotičnim kućnim ljubimcima u Americi. Iako mnoge države zabranjuju držanje određenih životinja u privatnom vlasništvu, oni su popularniji nego što možete da zamislite, piše Mashable.

"Vjeruje se da više egzotičnih životinja živi u američkim domovima nego što ih je zbrinuto u američkim zološkim vrtovima", kaže Loren Slejter za Nacionalnu geografiju.

Mnoge su divlje životinje postale ljubimci osobama koje su tek tako donijele odluku da žele baš da imaju egzotičnu životinju, neki žele da na taj način pokažu moć ili im je ljubimac neka vrsta statusnog simbola. Ima i onih koji na taj način žele da nadoknade to što nemaju djecu...

Veterinar Melani Butera i njen muž spasilu su slijepo lane 2004. godine. Dili danas ima svoju spavaću sobu u porodičnoj kući ove veterinarke, u Ohaju.

Mario Infanti kaže da je puma Saša ljubav njegovog života. Prije nego je najabio svoje prve dvije divlje mačke, Mario je prošao više od hiljadu sati treninga.Ovaj muzičar sa Floride nabavio je Sašu kada je bila stara mjesec dana, ali kaže da ona i danas može da ugrize.

Dreser konja Lesli Ana Raš ima kengura.

"Moj život se vrti oko životinja. Vrlo rijetko sam ih ostavljala preko noći ili sam uzilama odmor":

Čimpanza Amelija je u život zoologa Alison Pasko Fridmen ušla 1980. godine, kada je Alison radila na istraživanju ponašanja ovih životinja. Kada je projekat završen, Alison je majmuna dovela u svoj dom u Njujorku.

Albert Kilian sa Floride dijeli dom sa 60 zmija. Navodi da protivotrov uvijek drži pored kaveza svojih ljubimaca, za slučaj da ga neka szmija ugrize i da je potrebno da ga odnese do najbliže bolnice.

Ivan Matus je Bu Bu kupio kao mladunče. Prošlog ljeta, ovaj čovjek iz Ohaja odlučio je da ovog medvjeda vrati u prirodu.

"Ona mora da živi sa svojom vrstom. Sa mnom bi bila usamljena", kaže on.

Na stranici časopisa Nacionalna geografija pogledajte još neke priče i fotografije Vinsenta Musija.

Galerija

Bonus video: