Ova fotografija izazvala je gađenje i pogrdne komentare

"Ovako izgleda život poslije žurki, nakon što se završi period ludih tinejdžerskih godina i čitanja glupih knjiga o vukodlacima"
0 komentar(a)
Skaj Baučer, Foto: Tumblr
Skaj Baučer, Foto: Tumblr
Ažurirano: 27.03.2014. 20:22h

Skaj Baučer, mama blizanaca, objavila je na sajtu Tamblr fotografiju na kojoj doji svoje mališane. Iako je riječ o predivnom majčinskom činu i prije svega hranjenju djece, na internetu su joj ubrzo upućene najgore kritike. Glavna zamjerka onih kojima se fotografija nije dopala je to što ona ne izgleda lijepo.

"Umjetnost se ne tiče uvijek samo onoga što je estetski zadovoljavajuće. Ponekad je potrebno pokazati ljudima realnost", smatra Baučerova.

Nakon što je objavila fotografiju koja prikazuje kako ona doji svog sina Mila i ćerku Eloiz, Baučerova je dobila neželjenu pažnju. Fotografija se ubrzo pojavila na Facebooku, u grupi pod nazivom “Druga strana mame”. Jedan od oštrijih komentara glasio je: “Ne mislim da je iko želio da vidi ovo“, a mnogi korisnici Facebooka su pisali da nikada neće sebi dozvoliti da unište svoje tijelo kao Baučerova, da su pomislili da je na fotografiji prikazano muško tijelo i još mnoge pogrdne komentare.

Skaj Baučer osjetila je potrebu da odgovori na ovaj komentar direktno, iskreno i realno – baš kao što se izrazila i svojom fotografijom.

"Ovako izgleda život poslije žurki, nakon što se završi period ludih tinejdžerskih godina i čitanja glupih knjiga o vukodlacima. Čista koža, mršavo tijelo i slobodno vrijeme ne traju zauvijek", objasnila je ona i pokušala da pojasni šta je sve dio roditeljstva.

"Strije, bore, prljave pelene i ležanje u čudnim pozama kako biste svoju djecu učinili srećnom, jer ih volite više od udobnosti i svog glatkog tijela", otkriva Baučerova i dodaje da je to poetično i nevjerovatno i da je njen život je predivan, iako joj je stomak uništen.

Šta vi mislite o ovoj fotografiji?

Bonus video: