SAVJETI

Popodnevni san najbolje relaksira i odmara

82 pregleda 0 komentar(a)
spavanje, Foto: Shutterstock
spavanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.01.2019. 21:35h

S obzirom na tempo kojim živimo, sasvim je prirodno da smo umorni i neispavani. Stoga je ponekad popodnevna dremka sve što nam treba! Naučno je dokazano da ukoliko odmorimo popodne, postajemo produktivniji i koncentracija nam je bolja nego inače. Neki naučnici čak smatraju da se tokom popodnevne dremke obnavlja i imuni sistem.

Idealno vrijeme popodnevnog sna je oko 90 minuta. Jer je to vrijeme potrebno da prođete sve faze sna i opustite, odnosno odmorite mozak. A kako se poslije dremke ne bi osjećali umorno, isplanirajte nekoliko aktivnosti sa kojima ćete započeti odmah po buđenju.

Dobro bi bilo da dremku uvedete kao vrstu rutine i da je svakodnevno obavljate u isto vrijeme. Na taj način organizam će se naviknuti i bićete manje dezorjentisani nakon buđenja. Veoma je bitno da tih sat i po popodnevnog odmora koji je potreban vašem organizmu bude kvalitetno. Zato se potrudite da se osjećate komforno. Da vam bude udobno i da vam niko i ništa ne smeta i ne budi vas.

Pratite mjesec dana kako vaš organizam reaguje na popodnevni odmor i prilagodite ga svojim potrebama kada god je to moguće. Vidjet ćete da ćete biti znatno raspoloženiji i efikasniji, prenosi Ljepota i zdravlje.