4 trika koja treba da isprobate do kraja ljeta

55 pregleda 0 komentar(a)
sunčanje, Foto: Shutterstock
sunčanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.08.2018. 12:14h

Tokom ljeta, naše misli su na plaži, uz more i šum talasa. Ako još niste bili na odmoru, sada je pravo vrijeme da prikupite najbolje savjete i trikove koje svakako morate isprobati do kraja ovog ljeta!

1. Baby puder kao dezodorans

Stavite malo baby pudera ispod pazuha koji će spriječiti znojenje i neugodne mirise. Baby puder u sastavu ima kukuruzni skrob koji odlično apsorbuje vlagu.

2. Kokosovo ulje prije bazena

Postoji mogućnost da hlor ošteti vašu kosu, pa prije ulaska u bazen namažite kosu kokosovim uljem! To će joj dati lijep sjaj i spriječiće isušivanje.

3. Tamniji puder

Ako koristite puder i tokom ljeta, vjerujemo da nijansa koju koristite tokom godine ne odgovara vašoj preplanuloj puti. Umjesto da kupujete novi puder, dodajte nekoliko kapi tečnog bronzera u postojeći i prilagodite nijansu trenutnoj nijansi tena.

4. Led od aloe vere

Opekotine od sunca možete ublažiti na mnogo načina, ali ovaj je, priznajemo, jedan od najpraktičnijih! Stavite gel aloe vere u kalupe za led i zamrznite. Upotrijebite kockicu leda na dio tijela zahvaćen opekotinama. Pritom nemojte pretjerivati s nanošenjem. Lagano trljajte led nekoliko minuta, pa napravite kraću pauzu, prenosi Ljepota i zdravlje.

Bonus video: