SAMO 90 SEKUNDI

Ovaj trik pod tušem ubrzava metabolizam i pospješuje mršavljenje

65 pregleda 0 komentar(a)
tuširanje, Foto: Shutterstock
tuširanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.01.2019. 22:36h

Ukoliko ne možete da izdržite dan bez dvije ili tri šolje kafe, vrijeme je da pronađete nov izvor energije. Probajte ovaj jutarnji trik od 90 sekundi, koji će da postane nezaobilazan dio vaše svakodnevne rutine.

Nakon što obavite jutarnje tuširanje, probajte ovaj osnažujući hidroterapeutski trik zbog kojeg će da treba barem jedna šoljica kafe manje, piše portal Zadovoljna.hr. 

Namestite tuš na što hladniju vodu (koliko možete da podnesete) i polivajte se tako 30 sekundi. Na početku će vam voda biti gotovo nepodnošljivo ledena, ali brzo ćete da se naviknete. Ne radite ovo naglo već krenite sa pojedinačnim djelovima tijela, a potom obuhvatite cijelo tijelo. 

Zatim podesite tuš na vruću vodu i polivajte se njome narednih 30 sekundi. Vruća voda proširuje kapilare, pospešuje cirkulaciju, pa stimuliše cijelo tijelo. 

Na kraju, stavite ponovo tuš na hladnu vodu i kupajte se tako 30 sekundi. 

Ne samo da ćete potpuno da se razbudite i budete spremni za sve izazove novog dana, već će vam ova metoda pomoći da budete manje pod stresom, ojačaće vam imunitet, povećaće sposobnost organizma da sagorijeva masnoće i poboljšaće vaše opšte raspoloženje, prenosi B92.