Šta sve dobar šef nikada ne bi trebalo da kaže zaposlenima

54 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2013. 16:54h

Biti vođa ili šef na poslu je teško, ali stvari su ponekad jednostavne... trebalo bi samo izbjegavati izgovaranje besmislenih fraza. Portal Inc. nabrojao je tri stvari koje "veliki lider" ne bi smio nikada da kaže svojim zaposlenima i saradnicima.

1. "Ne želim nikakva iznenađenja!"

Fraza je slična onoj "ne želim da čujem nikakve loše vijesti". Međutim, šef koji se tako postavi prema kolegama uskoro i neće čuti nikakva iznenađenja ili loše vijesti, ali to ne znači da ih nema. Zaposleni ih samo 'guraju pod tepih' jer im je njihov šef tako rekao. A tu onda mogu da nastanu veliki problemi...

2. "Koja životinja biste najradije bili?"

Pitanja poput "šta biste bili kada biste bili" ili "koje stvari su vas inspirisale u mladosti" često se pojavljuju na razgovorima za posao. Međutim, kako tvrdi Inc., riječ o pseudo-psihološkim smicalicama koje zapravo ne otkrivaju ništa ključno o sposobnostima kandidata za posao.

3. "Ne shvataj to lično!"

Ovo je fraza koju sigurno mnogi na poslu često čuju od svojih šefova i kolega. Međutim, šefovi pritom zaboravljaju da će zaposleni skoro uvijek stvari shvatati lično jer riječ je o njihovom poslu, trudu, idejama, sposobnostima i odlukama.

Bonus video: