Kao surogat majka rodila ćerku svoje najbolje prijateljice oboljele od raka

Porodica i prijatelji Laure Joho presrećni su zbog rođenje djevojčice jer znaju da na taj način dio Laure nastavlja da živi sa njima
93 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2013. 15:26h

Laura Joho koja joj je dijagnostikovan rak mozga odlučila je da uprkos bolesti postane mama. Za to su joj poslužile njene zamrznute jajne ćelije i najbolja prijateljica kao surogat majka. Laura je izgubila bitku sa kancerom jula ove godine, a njena beba je rođena četiri mjeseca poslije njene smrti.

Tridesetogodišnja Laura Joho radila je kao fitnes instruktor. Jednog dana se onesvijestila u teretani i ljekari su otkrili da boluje od raka mozga.

Ona i njen suprug Nejt odlučili su da ne odustaju od borbe da postanu roditelji. Rješenje je bilo u vještačkoj oplodnji, a najbolja prijateljica Laure Joho, Kara Stetson ponudila se da bude surogat majka.

Porodica i prijatelji Laure Joho presrećni su zbog rođenje djevojčice Kerolajn jer znaju da na taj način dio Laure nastavlja da živi sa njima.

"Srećna sam što sam mogla da učinim nešto za njihovu porodicu i nešto sebično za sebe, da na zemlji zadržim dio Laure. Ona i ja smo bile veoma bliske i bilo je za obje lako da to učinimo", rekla je Kara.

Nejt Joho zna da cijeni Karinu velikodušnost.

"To je nevjerovatan poklon, ne postoje riječi kojima bih opisao šta je ona učinila za mene i moju porodicu", rekao je on.

Kada je Laura Joho primljena u bolnicu, ljekari su prvo posumnjali na moždani udar. Ova žena ne samo da nije odustala od majčinstva već je i nakon dijagnoze nastavila sa aktivnim životom.

Nakon rođenja Kerolajn, novinar "Des Moines Register" Danijel Finej napisao je pismo ovoj djevojčici kako bi jednog dana shvatila koliko je bila jaka borba njene mame i ljubav Kare Stetson.

"Ti sada imaš mjesec dana i suviše si mala da bi ga pročitala. Ali jednog dana, neko će ti pokazati ovo, možda će ti to pomoći da shvatiš ljubav i nadu koje su te donijele na ovaj svijet", napisao je on.

U pismu je i priča o ljubavi Kerolajninih roditelja, njihovom vjenčanju, ali i trenutku kada je Laura saznala da ima rak.

U pismu je citirana i Kara Steton:

"Teško je objasniti šta je za mene značilo da 24 godine imam Lauru kao najboljeg prijatelja. Bile smo dovoljno različite i dovoljno dugo vremena smo provele zajedno da smo postale slične. Nikada se nismo svađale, nismo sjekirale jedna drugu. Bile smo kao sestre, srodne duše, i najbolji prijatelji".

O smrti njene mame novinar je napisao:

"Svi su bili veoma tužni, tvoja mama je otišla. Tvoj tata je čekao tvoj dolazak svakog dana. Tugovao je zbog izgubljene ljubavi, ali se pripremao za novu, tebe. Dobro si čula, tebe".

Nejt Joho je izjavio da je teško podnio gubitak Laure, ali da ga svaki ćerkin osmjeh podsjeti na nju.

Galerija

Bonus video: