STRUČNJACI OTKRIVAJU

Koliko puta možemo da upotrijebimo isti brijač?

152 pregleda 0 komentar(a)
brijač, Foto: Shutterstock
brijač, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.08.2018. 11:14h

Brijači za jednokratnu upotrebu predstavljaju brz i jednostavan način uklonjanja malja sa tijela, posebno ako nemate vremena za depilaciju voskom. Ipak, njima treba pažljivo rukovati.

Imajte u vidu da su brijači dizajnirani za kratkotrajnu upotrebu jer brzo postaju tupi, te mogu izazvati posjekotine i brojne infekcije kože, piše Dejli mejl.

Preporuka stručnjaka je da brijač zamjenite novim nakon pet do deset puta korišćenja.

Problem sa starim brijačima je to što oni mogu postati idealno mjesta za razmnožavanje bakterija, što znači da ako se posječite postoji rizik od nastanka infekcije.

Jedna od najčešćih bakterijskih zaraza je Staphylococcus aureus (zlatni stafilokok) infekcija. Ovo je infekcija kože koja se obično manifestuje kao bolan osip ili grozdić koji nastaje po površini.

Pored toga, ako su brijači ostali mokri ili ako ih ne operete dobro nakon upotrebe, postoje velike šanse da im obezbjedite mikrobe koje mogu izazvati gljivične infekcije.

Dermatolog Vitni Bov rekao je za "Rafinery29" da ako primjetite da je oštrica počela da rđa, da se urezuje ili trza na koži jasan je znak da je "vrijeme da bacite brijač", prenosi B92.

Preporučujemo za Vas