SAVJETI

Kako smršati, a ne izgubiti obline?

81 pregleda 0 komentar(a)
Žena, vježba, Foto: Shutterstock
Žena, vježba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.07.2018. 09:14h

Uveliko ste počele da vježbate kako biste se pripremile za ljeto i figuru dovele do savršenstva. Međutim, plašite se da gubitkom viška kilograma ne izgubite i obline, koje su vaš glavni odraz ženstvenosti.

Mnogima se dešava da skidanjem sala na stomaku smanjite i obim grudi. To zavisi od toga koliki je višak masti u grudima. Nekima se, gubitkom kilograma, smanjuje i zadnjica.

Brzina kojom gubite kilograme ne utiče na elastičnost vaših grudi, ali utiče količina kilograma koje izgubite. Ako mnogo smršate, koža će se olabaviti i gravitacija će učiniti svoje.

Ako vas, tokom procesa mršavljenja, najviše brine da li će vaš dekolte i dalje ostati bujan, a vaša zadnjica zategnuta, postoji rješenje za to!

Nabacite koji kilogram, ali mišića! Treba raditi vježbe za grudi, poput benča, planka i sklekova. Osim treninga snage, dobre su i određene joga vežbe poput kobre ili dijeve, piše metro-portal.rtl.hr.

Isti slučaj je i sa zadnjicom. Ako želite da je sačuvate, najbolje je da radite čučnjeve i ostale vježbe koje pokreću mišiće gluteusa.