Tri najčešće greške koje pravimo na razgovoru za posao

Ispisale ste sva moguća pitanja na papir, a zatim odgovorile na njih i to naučile napamet. Poslodavac će to itekako primjetiti i nećete ostaviti najbolji utisak. Priprema je važna, ali na pitanja odgovarajte spontano i samouvjereno
83 pregleda 0 komentar(a)
intervju za posao, Foto: Shutterstock
intervju za posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.07.2018. 13:14h

Iako ste uvjereni da ste se odlično pripremili za razgovor za posao, uvijek nešto može da pođe po zlu. Mozgate, ne spavate noć prije, dođete pola sata ranije i uprkos tome doživite neuspjeh. Možda činite neke od sljedećih grešaka na koje bi trebalo da obratite pažnju:

1. Ne dopustite egu da preuzme kontrolu

Iako smatrate da ste uspješna i sposobna osoba, to možete pokazati i na skroman način. Umjesto hvalisanja, argumentujte svoja postignuća i uspjehe na prethodnom poslu.

2. Naučile ste sve napamet

Ispisale ste sva moguća pitanja na papir, a zatim odgovorile na njih i to naučile napamet. Poslodavac će to itekako primjetiti i nećete ostaviti najbolji utisak. Priprema je važna, ali na pitanja odgovarajte spontano i samouvjereno.

3. Ne govorite previše o svojoj intimi

Naravno, niko nije savršen. Ipak, vaše slabosti su vrlo intimna stvar i treba biti oprezan ako situacija zahtjeva razgovor o njima. Jedine slabosti koje možete spomenuti su one koje nemaju veze s poslom za koji ste konkurisale, prenosi Ljepota i zdravlje.

Bonus video: