Feng šui: Čega se morate odmah otarasiti?

Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim/bivšom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mjestima
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2013. 16:06h

Jesu li predmeti koje čuvate u kući samo dekor ili posjeduju neku energiju? Feng šui, kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s njim, kaže da nije sve samo u pozicioniranju, jer svaki od tih predmeta nosi svoju energiju.

Evo spiska stvari kojih bi trebalo odmah da se otarasite, jer njihova energija u domu nije nimalo pozitivna.

Suvo cvijeće

Suvo cvijeće, uključujući i potpuri, stvara loš feng šui, zbog toga što predstavlja nepokretnu energiju. Kad negdje ponosno izložite suvo cvijeće, postaje teško živjeti u trenutku.

Možda ćete čeznuti za djetinjstvom ili bivšim ljubavima. Možda ćete se čak osjećati kao da vas izdaje snaga. Zato bi najbolje bilo da se riješite buketića s maturske večeri i investirate u svježi buket.

Nefunkcionalni aparati

Stručnjaci za feng šui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestovati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

Uvele biljke

Biljke u feng šuiju simbolizuju rast, ali samo ako rastu. Ako vam sobne biljke umiru, stvoriće vam probleme. Možda će vam biti teško da ustanete ujutro, a na poslu ćete možda osjećati umor.

Moguće je i da ćete biti preumorni za seks. Ako biljke pate zato što ste vi nemarni, bacite ih i nabavite zdrave biljke o kojima ćete više brinuti.

Ljekovi kojima je prošao rok trajanja

Osim što se ne preporučuje konzumacija ljekova i kozmetike nakon isteka roka trajanja, čini se da je njihovo čuvanje loše za dom. Oni prema feng šuiju sadrže toksičnu energiju koja vam može uveliko otežati opuštanje, i tjelesno i psihičko, prilikom odmora. Zato pregledajte ormariće i kutije i riješite se svih ljekova kojima je prošao rok trajanja.

Lakše ćete se osloboditi teskobe i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

Stara hrana u frižideru

Feng šui vidi hranu kao simbol sposobnosti da primate i dajete ljubav. Zato frižider pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno ugroziti vaše veze. Pregledajte ga na jednom nedjeljno, ali ne zaboravite ni ormare i druga mjesta na kojima čuvate hranu.

Bacite sve što više nije jestivo.

Fotografije bivših ljubavi

Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim/bivšom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mjestima.

Fotografije same po sebi sadrže snažnu energiju i imaju veliki uticaj na vašu podsvijest. Ako želite da napravite mjesta u životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, pospremite stare fotografije u albume ili kutije. To će biti simbol vaše želje za novom vezom koju ćete onda lakše i privući.

Galerija

Bonus video: