Majke svakodnevno odgovaraju na 288 pitanja

Djevojčice u uzrastu od četiri godine su najznatiželjnije i postavljaju u prosjeku i do 390 pitanja dnevno
64 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2013. 15:56h

Ako se posle dana provedenog sa svojim mališanom osjećate kao da ste učestvovali u kvizu "Želite li da postanete Milioner", razlog za to je što vas je dijete testiralo 12,5 sati.

Kako najnovije studije potvrđuju, djeca svakog dana majkama postavljaju nevjerovatnih 288 pitanja ili 23 pitanja po satu.

Djevojčice u uzrastu od četiri godine su najznatiželjnije i postavljaju u prosjeku i do 390 pitanja dnevno, što znači da imaju spremno po jedno pitanje na svaka dva minuta.

Istraživanje je utvrdilo da se od jutra, već u 7 sati i 19 minuta pa do večere u 19 sati i 59 minuta, prosječna majka suočava s 12,5 sati testiranja dnevno ili s jednim pitanjem na svake dve minute i 36 sekundi, piše "Mail Online".

Djeca najviše pitanja postavljaju za vreme obroka kada u prosjeku to urade 11 puta, potom slijede odlasci u prodavnicu gdje će postaviti najviše 10 pitanja. Oko 82 odsto mališana uglavnom sve pitaju mamu, a četvrtina djece je izjavilo je da to čine jer im očevi kažu, "pitaj mamu".

Na godišnjem nivou djeca postave oko 105 do 120 pitanja majkama, a devetogodišnji dječaci su uglavnom zadovoljni svojim znanjem i u prosjeku postave samo 144 pitanja dnevno.

Iako količina pitanja koje deca postavljaju opada kako ona rastu, to nije razlog za opuštanje, jer pitanja postaju sve komplikovanija, prenosi Tportal.

Pet najtežih pitanja za majke:

  • Zašto je voda mokra?
  • Gdje se završava nebo?
  • Od čega su napravljene sjenke?
  • Zašto je nebo plavo?
  • Kako ribe dišu pod vodom?

Galerija

Bonus video: