OTAC PRIJE SVEGA

Pjevač Masimo Savić: Iskrenost je tajna porodičnog uspjeha

Kada je u pitanju ono što je htio da njegova kćerka nauči, vrijednosti koje joj je prenosio, Masimo ističe da je uče da “gleda pravim očima na svijet i da zna šta je iza ekrana”.
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2013. 16:38h

Sa mnogo emocija hrvatski pjevač Masimo Savić pričao je za “Život” o svojoj pordici. Ovaj muzičar posebnog senzibiliteta, ima kćerku Mirnu.

“Rođena je '92. godine, kada je rat u Hrvatskoj baš bio u punom jeku. Htjeli smo da se nazove po miru, da mir bude nosilac njenog imena. ”Nomen est omen” - Ime je znak”.

Na pitanje koliko ga je uloga oca promijenila, kaže jako puno.

“U mom slučaju informacija da je moja supruga, tadašnja djevojka, trudna, došla je na vrlo “plodno tlo”. Ja sam se tome strašno obradovao. Toliko sam se obradovao da smo se tada i vjenčali” .

Navodi da je od rođenja moje kćerke kod njega prestala sebičnost.

”Počeo sam misliti na nekog drugog, a ne na sebe. To se nije postiglo namjerno. Nije bila nikakva intencija da dođe do toga”.

Priča da se to slučajno dogodilo.

“Otišao bih u grad sa novcima da kupim sebi nešto, a kupim kćerki i supruzi. Vratim se kući. Potpuno zaboravim na sebe i na svoje potrebe. Jako se veselim tome što dajem”.

Ističe da je u davanju svom djetetu sam pronašao veliku sreću.

“Pronašao sam jako veliku snagu. Volim da kažem da sam do rođenja moje kćeri bio avion propelerac, a sad sam mlaznjak”.

Da li je nekada njegova kćerka trpjela zbog prirode posala kojim se bavi?

Masimo kaže da nikada nije.

“Trpjela bi da ja pored svog posla vrijeme provodim puno vremena van porodice. Međutim, ja obavim svoj posao i vraćam se kući. Pokušavam svoje sastanke svesti na minimum i jako puno vremena provodim kod kuće”.

Navodi da ne rasipa svoje slobodno vrijeme.

“Provodim ga sa porodicom. Posvećen sam ili muzici ili porodici”.

Iako bi, kako kaže, zbog prirode svog posla mogao puno vremena provoditi van porodice, on to ne radi.

Kada je u pitanju ono što je htio da njegova kćerka nauči, vrijednosti koje joj je prenosio, Masimo ističe da je uče da “gleda pravim očima na svijet i da zna šta je iza ekrana”.

“Možda je to jedan život lišen ideala koji smo mi imali kao mladi, ali zbog tih ideala bili smo indoktrinirani”.

Njegova kćer, kako kaže, vrlo dobro gleda na svijet.

“Pošto je iz porodice koja itekako zna kako funkcionišu mediji, ona je jako dobro sa tim upoznata. Zna da postoji puno toga što se servira građaninu, da bi on bio poslušan”.

Smatra da je ona dijete koje je raslo van normi malograđanskih porodica.

“Vrlo duboko je upoznata sa istinom kako svijet funkcioniše”.

Kao savjet drugim očevima, Masimo navodi iskrenost.

“Čovjek ne smije prema svojoj porodici imati tajni. Čim imaš tajne, to znači da život, bilo profesionalni, bilo emotivni, ne dijeliš sa svojom porodicom i to nije dobro”.

Za sebe kaže da je čovjek koji nema tajni pred svojom porodicom.

”Možda zvuči čudno, ali je tako. Imam potpuno povjerenje moje supruge i kćerke da ću biti časna i dobra osoba, isto tako ja njima uzvraćam. Imamo jedan vrlo iskren odnos jedni prema drugima. Mislim da je iskrenost tajna porodičnog uspjeha”.

Ljubomorno čuvaju zajednicu

Kada je u pitanju najteži period u porodičnom životu, Masimo pamti kratku krizu koju je imao sa suprugom, ali nije želio da detaljnije govori o tome. “To je bilo vrlo kratko razdoblje, vrlo žestoko i vrlo tužno za nas kao porodicu. Volio bih da moja kćer to nije prošla”. Ističe da su mu se stvari koje mu je u tom periodu rekla kćerka, jako dopale. “Ona je i tada sa dvanaestak godina bila vrlo zrela. Htjela je na svoj način zadržati porodicu na okupu i uspjela je”.

Naglašava da je neko ko dragocjeno čuva svoju porodicu. “Milsim da smo supruga, ja i kćer, puno emocija uložili u našu porodicu. Ljubomorno je čuvamo”.