Neka vam dom zamiriše na pomorandže

Veliko spremanje ostavite za sredinu januara, a do tada je dovoljno da upotrijebite ulje pomorandže
214 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2013. 09:29h

Da bi dom na samom početku godine zamirisao na svježinu, čistoću i da biste mu udahnuli toplinu, nije neophodno veliko spremanje!

Veliko spremanje ostavite za sredinu januara, a do tada je dovoljno da upotrijebite ulje pomorandže kako bi dom prijatno mirisao na citruse.

Na primjer, cijeli stan možete da usisate tako što ćete na parče vate nakapati nekoliko kapi eteričnog ulja pomorandže i potom je usisati usisivačem kojem ste prethodno očistili vrećicu.

Dalje će usisivač, kako budete nastavljali da usisavate dom, ostavljati za sobom mirisan trag kako na tepisima, tako i u svim prostorijama.

Eterično ulje pomorandže može da bude i dio prirodnog osvježivača prostora, koji će podići raspoloženje ukućanima, pišu Večernje novosti.

U bocu sa raspršivačem ubacite 25 kapi eteričnog ulja pomorandže i limuna, kao i 180 ml destilovane vode. Promućkajte i time naprskajte prostorije u domu.

Prirodni osveživač, ali malo egzotičniji, napravite od 120 ml destilovane vode, 40 kapi eteričnog ulja karanfilića, po 30 kapi eteričnog ulja cimeta i đumbira i 20 kapi eteričnog ulja pomorandže. Postupak pripreme i prskanja je isti.

Istovremeno, prostorije u kojima borave djeca osvježite blažim rastvorima. U znatno više destilovane vode, odnosno u 450 ml, nakapajte po 12 kapi eteričnih ulja kamilice, lavande i, naravno, pomorandže. Dječja soba će biti ispunjena svježinom i umirujućim mirisom.

Galerija

Bonus video: