Napravite sniježne kugle

Ovakva sniježna kugla će biti divan ukras za dječiju sobu koju stariji mališani mogu sami napraviti
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2013. 09:23h

Da biste kod kuće napravili svoju sniježnu kuglu, potrebna vam je jedna teglica sa poklopcem, figurica koju ćete staviti unutra, superlijepak i šljokice.

Ovakva sniježna kugla će biti divan ukras za dječiju sobu koju stariji mališani mogu sami napraviti, a ovim mlađima će ipak trebati vaša pomoć posebno u baratanju sa ljepkom. Takođe, ovo je dobar način da prekratite zimski dan i unesete malo zimske idile unutra.

Izaberite malu teglu, najbolje onu od hrane za bebe, bitno je samo da ima odgovarajući poklopac. Kao figuricu koju ćete staviti u sredinu svoje sniježne kugle možete iskoristiti bilo koju plastičnu figuricu, na primjer onu iz kinder jaja. Možete da dodate i po koju grančicu od vještačke jelke.

Na unutrašnju stranu poklopca super lijepkom zalijepite figuricu i ukras koji ste izabrali. Sačekajte da se lijepak osuši.

Na dno teglice sipajte malo šljokica, a umjesto šljokica možete iskoristiti i isitnjenu ljusku od jajeta. Uspite vode do otprilike prst i po od vrha teglice.

U vodu možete dodati i malo glicerina koji će dodati gustinu vodi i usporiti slijeganje “snijega” na dno teglice.

Glicerin se može naći u svakoj apoteci u bočicama od po 5ml. Sada nanesite super lijepak po spoljašnjem obodu teglice i pažljivo uronite figurice zalijepljene za poklopac u vodu.

Čvrsto zategnite i ostavite da se osuši.

Sniježna kugla je gotova!

Blog “Mame ne rade na repeat”

Bonus video: