Za uspješno poslovanje ugledajte se na Djeda Mraza

Pravljenje različitih lista je dosadan, ali ključan zadatak. Ako to može dekica u crvenom odjelu, može svako!
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2013. 16:14h

Da biste izbjegli greške na poslu, držite se PR savjeta Djeda Mraza.

Njegov lik i djelo govore sami za sebe, traje godinama, a međunarodno je poznat i predstavlja čuveni brend.

Napravite listu i provjerite je dva puta

Pravljenje različitih lista je dosadan, ali ključan zadatak. Ako to može dekica u crvenom odjelu, može svako!

Zamislite da Deda Mraz djetetu koje je tražilo lutku vojnika donese Barbiku, to bi bila loša reklama. Pobrinite se da cijeli tim pomogne u izgradnji spiska i da svaki pojedinac shvati značaj zadatka.

Ipak, na kraju, ako nešto ne valja odgovoran je samo pošiljalac. Zato se trudite da provjerite spisak možda i dva, tri puta.

Planiranje, priprema, izvršenje

Pravovremeno izvršavanje zadataka ključ je svakog uspjeha. Kako bi svake godine izvršio zadatak na vrijeme, Deda Mraz planira i priprema se mjesecima.

U poslu ponekad nema vremena za pripreme, naročito u oblasti odnosa sa javnošću, a u određenim situacijama čak ne postoji ni minut na raspolaganju. Ipak, osnovni krizni plan može da obezbijedi izvršenje posla na pravi način.

Dijelite sve

Internet je savremeni način oglašavanja, koji sve više preuzima primat u odnosu na ostala glasila. U svijetu društvenih medija preporučljivo je dijeliti fotografije, logotipe i različite sadržaje i to sa svima koji su zainteresovani.

Naravno, pronađite ravnotežu između "pretjerane“ zaštite i potpune dostupnosti logotipa brenda.

Svijest o brendu unaprijedićete ukoliko njegov sadržaj učinite dostupnim korisnicima – niste čuli da se Djeda Mraz javio da uklonite njegovu sliku, jer kršite autorska prava.

Ho! Ho! Ho!

Ovo je vjerovatno najprepoznatljiviji uzvik na svijetu. Ova uzrečica Djeda Mraza postala je sastavni dio njegovog lika i djela ili savremenim rečnikom rečeno - brenda.

Naravno, pronađite ravnotežu između "pretjerane“ zaštite i potpune dostupnosti logotipa brenda

Zato nemojte potcjenjivati mišljenje stručnjaka ako vam predlože nešto što na prvi pogled djeluje banalno. Svako je kreativan na poseban i drugačiji način.

Reputacija

Ugled Djeda Mraza građen je jako dugo i ništa ga do sad nije ukaljalo. Čak ni ulični prevaranti koji su koristili njegov lik.

Izgradnja reputacije traži vreme, ali vrijedi svakog uloženog dinara.

Galerija

Bonus video: