Vrijeme je za zabavu: Napravite origami zvijezdu

Za izradu cijele zvijezde uopšte ne treba puno vremena, pa tako čak i ako pogriješite, vrlo lako i brzo ćete napraviti novu
142 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2012. 09:33h

Za malo starije i vještije drugare, pravljenje ovih origami - zvjezdica biće pravi izazov.

Da bi se napravila jedna ovakva slatka zvjezdica potrebno je isjeći od običnog papira ili nekog časopisa trake do 1cm debljine. Što je traka uža, to će zvjezdica biti manja.

Sada treba pratiti uputstva na slici:

Krajeve trake obmotajte jedan oko drugog kao kad želite da vežete čvor, vodeći računa da ga vezujete pri samom kraju trake. Zategnite kao kad vezujete čvor, ali ne prejako.

Izravnajte čvor i dobićete osnovu origami zvijezde kao na slici 1.

Kraći kraj savijte ka unutra, kao na slici 2, a zatim duži kraj počnite da savijate oko petougaone osnove, koristeći linije petougla kao vodilje preko kojih savijate papir (slike 3. i 4).

Na kraju će vam ostati mali višak trake koji uvucite u “džepić” na sredini petougla (slika 5).

Dobili ste minijaturnu petougaonu formu koju ćete sada da pretvorite u preslatku pufnastu zvjezdicu. Dok jednom rukom pridržavate figuricu, palcem i kažiprstom druge ruke uštinite jedan po jedan ćošak petougla, sve dok ne dobijete formu zvijezde (slika 7).

Za izradu cijele zvijezde uopšte ne treba puno vremena, pa tako čak i ako pogriješite, vrlo lako i brzo ćete napraviti novu

Za ovaj zadnji potez će vam trebati malo vježbe i zato ne brinite ako ne uspijete iz prve.

Za izradu cijele zvijezde uopšte ne treba puno vremena, pa tako čak i ako pogriješite, vrlo lako i brzo ćete napraviti novu.

Ako želite, zvjezdice možete nanizati na konac uz pomoć igle (ovo je posao samo za odrasle, tu bi mame i tate trebalo da pomognu), i tako napravite divan vijenac za jelku, kao ovaj na slici 9.

Ili ih okačite na končiće i tako okačite na jelku.

Sa bloga “Mame ne rade na repeat”

Bonus video: