Savjeti za ljepši život: Izaberite sreću

Ako ste živi i pametni već imate sve što vam treba. Sve preko toga je dodatni razlog za sreću.
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2012. 12:14h

Uživate li u životu danas? Vjerovatno će mnogi odgovoriti s ne. Iz jednog ili drugog razloga, možda i iz razloga koje ne možete tačno definisati reći ćete kako niste u potpunosti srećni.

Možete li ipak izabrati da budete srećni danas?

Ovo je zaista svjestan izbor jer možemo odlučiti biti srećni ili nesrećni. Sami odlučujemo da ćemo se nervirati, ljutiti, osjećati uvrijeđeno, uzrujano, frustrirano… Sami odlučujemo da ćemo mrziti naš posao, da nam se neće sviđati što suprug ili djeca rade. Zbog čega ne biste odabrali alternativu?

Uživanje u životu treba da bude navika. Treba da volite život sam po sebi, a ne da vam trebaju svakodnevni podsticaji i velika događanja da budete srećni, piše Cover magazin.

Odlučite da ćete voljeti život

Već danas jasno deklarišite kako ćete svaki dan započeti s ovom odlukom. Ako mislite da ne možete biti srećni tek tako, onda ste i u pravu. Ali ako mislite da možete biti srećni, tada to i možete.

Morate izvježbati mozak da po prirodi bude radostan, naravno za ovo će vam trebati nekoliko nedjelja, možda i mjeseci, ali vrijedi truda. Stalno sebi ponavljajte kako možete i želite da budete srećni, pa ćete i okolnosti okretati u tom smjeru.

Osvijestite da imate sve što vam treba

Ako ste živi i pametni već imate sve što vam treba. Sve preko toga je dodatni razlog za sreću. Vjerovatno imate još puno toga što može biti razlog za sreću, npr. imam zdravlje, imam ljude koji me vole, imam šta da jedem, imam dovoljno novaca za preživljavanje, imam pristup pitkoj vodi, imam ličnu slobodu, imam mentalnu jasnoću…

Vidite i sami. One osnovne stvari više-manje imate, pa pustite sitnice. U ovom trenutku imate puno toga i nemojte to trošiti na loše raspoloženje.

Vizualizujte idealan dan

Kada ste osvijestili kako imate sve što vam je potrebno kreirajte jasnu viziju kako bi trebao da izleda vaš dan. Drugim riječima, planirajte sreću. Kreirajte modele realnosti u kojima ćete biti sve srećniji.

Na početku svakog dana vizualizujete kako bi trebao izgledati ostatak srećnog dana i počnite se kretati u tom smjeru.

Nemojte uvijek vjerovati emocijama

Emocije uglavnom slijede ustaljene obrasce razmišljanja i osjećaja, što često nije dobro. Možete naučiti da kontrolišete svoje reakcije tako da ne dopustite da okolnosti u vama izazivaju negativne emocije. Naučite da prepoznajete koje su emocije loše za vas te ih se oslobodite.

Vratite moć

Vjerovatno znate da kažete: On me izluđuje ili nešto slično. Vidite, dopuštate drugima da kontrolišu kako ćete se vi osjećati. Ako vam se nečije reakcije ne sviđaju ignorišite ih, ako ih već ne možete promijeniti. Povećajte svoj prag tolerancije i opustite se.

Bonus video: