naučite o ljudima

Šta pokloni govore o onima koji vas darivaju?

Da li je osoba koja vam poklanja egoista, romantičar, dvolična, buntovna...?
111 pregleda 2 komentar(a)
pokloni, Božić, Foto: Shutterstock.com
pokloni, Božić, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.02.2019. 15:33h

Pokloni koje dobijate mogu vam dosta reći o onima od koji su vam ih darivali.

Recimo, parferm poznate ličnosti, kravata ili košulja mogu da ukažu na tom da je osoba koja vam je poklonila nešto od navedenog nezainteresovana i nije dugo tražila poklon, ili je kupovala u posljednji čas, a ne poznaje vas baš najbolje.

Osoba koja voli da se o njoj misli da je najbolja na svijeti obično kupuje skupe poklone, a od vas očekuje da kada poklon vidite budete ushićeni. U suprotnom će objesiti nos do poda i duriti se makar mjesec dana. Riječ je osobi koja je nesigurna.

Egoista obično poklanja ono što sam želi da dobije. Najbolji primjer toga su roditelji koji djeci kupuju igračke sa kojima se nakon toga oni više igraju od njih, a nije loš ni momak koji djevojci kupuje izazovan donji veš ili CD svoje omiljene grupe. Takve su osobe zainteresovane samo za sebe.

Buntovnici vam obično neće pokloniti ništa osim tirade o konzumerizmu, ljudskoj gluposti i slične priče, pa je najbolje, ako imate takvog partnera, da potpišete međusobni pakt o nedarivanju, da se ne biste osjećali glupo jer samo vi kupujete. 

Dvolični likovi poklanjaju stvari koje ističu nečije slabosti, tipa kuhinjskih pomagala, knijga o mršavljenju ili rječnike stranih riječi. Ako dobijete nešto od toga, a to vam nije posao, znate sa kim imate posla.

Za kraj ipak ostavljamo najbolje - romantičare. Oni su davno zapamtili što treba da poklone, pomno su tražili baš ono što vi želite i iskreno su vas razveselili. Zadržite ih, toplo preporučujemo, takve vam osobe uvijek trebaju.

Preporučujemo za Vas