Jednostavne stvari koje će vam život učiniti lakšim

Prebrojite koliko ključeva tačno posjedujete i iskoristite dotrajale lakove za nokte. Svaki ključ prelakirajte u drugu nijansu pazeći pritom da vas odabrana boja asocira na upotrebu ključa.
107 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2012. 17:54h

Prije nego što odlučite da bacite stari lak za nokte ili dotrajalu četkicu za zube dobro razmislite jer ove potrošne stvari mogu vam pomoću u savladavanju životnih navika poput besnomučne potrage za ključevima ili prilkom kačenja slike na zid.

Okačite sliku na zid pomoću zubne paste

Objesiti sliku na željeno mjesto nije velika filozofija, ali najčešće se dogodi da nakon što ste mjesto označili, zakucali ekser i okačili sliku shvatite kako je okvir nakrivljen. Izbjegnite grešku jednostavnim trikom pomoću zubne paste.

Zubnom pastom označite kvačicu na okviru, prislonite sliku uza zid na ciljano mjesto gdje planirate da je objesite i jednostavno na trag koji je ostavila zubna pasta zabijte ekser i okačite sliku.

Očistite fen za kosu jeftino i pametno

Nakupljena prljavština u otvoru fena za kosu najčešći je razlog zbog kog vam sušenje traje beskonačno. Ukoliko ste do sada pokušavali da spasite aparat izvlačeći snopove dlačica noktima znamo kako vam tako nešto nije polazilo za rukom. Ubuduće iskoristite ovaj jednostavan i domišljat trik pomoću četkice za zube.

Staru četkicu za zube iskoristite kao rekvizit za čišćenje, progurajte je u sitne otvore fena i povucite prljavštinu napolje, ponavljajte sve dok ne očistite i zadnju dlačicu. Ovaj jednostavan postupak oslobodiće prohodnost vazduha i omogućiti vam da kosu osušite brže nego ikada prije.

Označite ključeve lakom za nokte

Situacija u kojoj besomučno prebiramo po snopu ključeva tražeći ispravan za otvaranje vrata stana ili kancelarije svima nam je poznata. Kako bi je ubuduće izbjegli i pritom sačuvali živce pomoći će vam neizostavan dodatak svake ženske kozmetičke torbice - lak za nokte.

Prebrojite koliko ključeva tačno posjedujete i iskoristite dotrajale lakove za nokte. Svaki ključ prelakirajte u drugu nijansu pazeći pritom da vas odabrana boja asocira na upotrebu ključa, na primjer crvenu izaberite za ključ od stana jer ova topla boja asocira na toplinu doma.

Od flašice šampona napravite držač za mobilni telefon

Situacija u kojoj zapinjete, rušite ili gazite po mobilnom dok je uključen na punjenje vjerovatno vas je do sada novčano iscrpjela jer iščupane žice punjača ili pak polomljeni ekran telefona najčešće su posljedice neželjene nezgode.

Zato se malo potrudite i napravite jednostavno rješenje, piše Zadovoljna.

Izaberite veselu boju stare bočice šampona ili gela za tuširanje skinite reklamnu naljepnicu i isijecite bočicu do polovine pazeći pritom da jednu stranu ostavite dužom. Izmerite veličinu utičnice i po njoj napravite oblik duže strane bočice, zatim skalpelom isijecite unutrašnji dio ostavljajući otvor za punjač. Kutijicu jednostavno zalijepite na utičnicu i vaš moblni će od sada biti na sigurnom.

Bonus video: