KAKO SA POSLODAVCIMA

Na cijeni iskrenost, preciznost i odanost

Pokažite svoj kvalitet u poslu kojim se bavite i težite za usavršavanjem jer će vas šef cijeniti kao radnika
149 pregleda 4 komentar(a)
posao, Foto: Forbes.com
posao, Foto: Forbes.com
Ažurirano: 25.11.2012. 21:16h

Koliko puta ste se zapitali kako da ugodite šefu? Kako bi bilo lijepo da možete da zavirite u njihove glave i njihove misli i pročitate šta žele. Sljedeće stvari sviđaju se svim šefovima na svijetu, pa pročitajte.

Budite iskreni

Iskrenost i odanost su najvažnije stvari u poslovanju firme. Takvu osobu će šef ocijeniti kao osobu koja će biti podrška preduzeću i koja će ostati u njemu bez obzira na sve.

Informišite svog šefa

Kada vam šef da zadatak, informišite ga redovno o toku svog rada. Ako naiđete na značajna pitanja, obavijestite ga kako stvari stoje. Nemojte zadržavati informacije za sebe, jer bi stvari mogle da odu u lošem pravcu.

Dajte najbolje od sebe

Pokažite svoj kvalitet u poslu kojim se bavite i težite za usavršavanjem jer će vas šef cijeniti kao radnika. Ne uzimajte stvari olako i ne prihvatajte polovično zadovoljstvo pri izradi zadataka.

Prihvatite odgovornost

Da biste prikazali kako ste pouzdani, prihvatajte odgovornosti i izazove i radite najbolje što znate. Nemojte se bojati, ovakve situacije mogu vam pomoći u karijeri i budućnosti.

Budite kreativni

Pronađite najbolje načine kako da smanjite troškove vašeg poslovanja i kako da povećate produktivnost, pa ih predložite šefu.

Preporučujemo za Vas