Slaven Knezović: Maksimalno posvećen porodici

“Dok god ste u ulozi roditelja, morate biti tome posvećeni, ukoliko ne želite da se i njihov, a time i vaš život promijeni i ode nekom stranputicom"
1701 pregleda 5 komentar(a)
Slaven Knezović, Foto: Zoran Đurić
Slaven Knezović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.11.2012. 14:00h

Pjevač Slaven Knezović otac je troje djece: Monika ima 19 godina, Gloria 9 i najmlađi i, kako Slaven kaže, najslađi član familije - Aleksandar. On slavi svoj prvi rođendan za koji dan, tačnije 20-tog novembra.

“Svako dijete je priča za sebe, pa ga tako treba i prihvatiti u porodici"

Na pitanje koliko ga je uloga oca promijenila, Slaven odgovara da s obzirom da se veoma mlad oženio i postao otac, dan-danas njegov odnos i uloga prema porodici se nije promijenila, niti je lično doživio bilo kakve promjene i u privatnom i poslovnom smislu, jer je iz ljubavi prema supruzi stupio u brak, a potom stvorio familiju.

Ističe da kada nešto želite, a to i ostvarite, onda nema nikakvih promjena u bilo kom smislu. “Bio sam iskren u svemu i maksimalno posvećen i požr tvovan”, priča poznati muzičar za “Život”.

Realan i racionalan

Na pitanje da li pravi razliku u vaspitanju u odnosu na to da li je riječ o muškom ili ženskom djetetu, kaže kako “ljudi koji su meni bliski, ili privatno ili poslovno, znaju da sam veoma realan i racionalan za sve pa iz toga proizilazi da nijesam sklon podjelama bilo koje vrste, a pogotovo ako se radi o djeci”.

“Kad god mogu posvećen sam porodici i posebno sa mojim najmlađim članom i nasljednikom loze plave krvi Aleksandrom"

“Svako dijete je priča za sebe, pa ga tako treba i prihvatiti u porodici. Treba ga odgajati i vaspitati na njemu primjeren i prihvatljiv način”, smatra Slaven. O tome da li mu je neki period odrastanja djece kao roditelju bio nešto teži, izazovniji, Slaven kaže kako nema lakšeg i težeg perioda u odrastanju i vaspitanju djeteta.

“Dok god ste u ulozi roditelja, morate biti tome posvećeni, ukoliko ne želite da se i njihov, a time i vaš život promijeni i ode nekom stranputicom”.

Kada je u pitanju vrijeme koje provodi sa djecom, ističe da je zbog prirode posla često zauzet.

Naglašava da treba upoznati članove porodice do njihovih najtananijih razmišljanja i osjećanja

“Kad god mogu posvećen sam porodici i posebno sa mojim najmlađim članom i nasljednikom loze plave krvi Aleksandrom zajedno u šetnji, igri. Posvećen sam, da bih i sam bio zadovoljan i pošten prema sebi i svom djetetu, koje zna da ima oca, druga i prijatelja”.

Preventiva - redovan razgovor

Smatra da muškarci ne treba da kreću u stvaranje porodice ako za to zaista nijesu spremni, “jer je grijeh stvoriti porodicu, a onda nastaviti sa životom momka i biti sebičan i biti mangup do jedne ure”.

”Već ostvarenim očevima savjetujem da je najbolja preventiva svih potencijalnih problema u porodici redovan razgovor i sa suprugom i sa svim ostalim članovima porodice”, kaže Slaven, napominjući da kada bježite ili želite da izbjegnete neki problem, on se onda pojavi mnogo ozbiljniji i veći, a samim tim i teži da se riješi.

Naglašava da treba upoznati članove porodice do njihovih najtananijih razmišljanja i osjećanja.

˝Samo tako ćete čuvati mir, bezbrižnost i sigurnost u njihovom odrastanju i životu”.

Bonus video: