Evo šta da uradite ako se prolije tečnost po tastaturi

Ako prospete kafu ili vodu nemojte da brišete računar, već ga što je prije moguće isključite iz struje. Ako se sporo gasi, stisnite dugme za isključivanje, okrenite računar naopako i izvadite bateriju
457 pregleda 6 komentar(a)
tastatura, Foto: Www.ehow.co.uk
tastatura, Foto: Www.ehow.co.uk
Ažurirano: 09.11.2012. 10:34h

Tastatura računara vrlo je osjetljiva, posebno na vodu, prašinu i hladnoću. U slučaju da na laptop ili kompjutersku tastaturu prolijete tečnost, posljedice mogu da budu velike, jer osim toga što kompjuter neće raditi, možete da ostanete i bez dragocjenih podataka.

Evo šta treba da uradite.

Ako prospete kafu ili vodu nemojte da brišete računar, već ga što je prije moguće isključite iz struje. Ako se sporo gasi, stisnite dugme za isključivanje, okrenite računar naopako i izvadite bateriju.

Prilikom okretanja vodite računa da tečnost sa tastature ne dođe do ekrana. Sačekajte da sve iscuri, laptop okrećite na različite strane da provjerite da li ima još tečnosti.

Kada sve iscuri prebrišite tastaturu pamučnom krpom. Ako mislite da je ostala još neka kap, možete da ga osušite fenom za kosu tako što ćete ga namestiti na toplo i najslabije duvanje i držati 20 cm od računara.

Vodite računa da vazduh ne ide u monitor, već samo na tastaturu, pišu Novosti.

Bilo bi dobro da sačekate nekoliko sati prije nego što opet startujete kompjuter. Ukoliko je tečnost koju ste prosuli sadržala šećer, postoji mogućnost da tastatura ne radi dobro kao prije, pa je najbolje da je stručnjaci dubinski očiste.

Bonus video: