Pjevač Nenad Knežević Knez: Sve vrijeme svijeta rezervisano za kćerke

Nenad ima dvije kćerke. Ksenija ima 17 godna, a Andrea 14. Kada je u pitanju do sada najteži period roditeljstva, Nenad navodi da neki kažu da su “mala djeca mala briga, a velika djeca velika briga”.
1467 pregleda 3 komentar(a)
knez, Foto: Privatna arhiva
knez, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.11.2012. 10:12h

˝Osjećaj kad sam dobio prvu kćerku je nevjerovatan, neponovljiv, vrlo teško može da se opiše kako to izgleda i kako sam se osjećao u tom trenutku˝, kaže za ˝Život˝ pjevač Nenad Knežević Knez, govoreći o najljepšim roditeljskim iskustvima. Priča da čovjek osjeti “nevjerovatnu sreću, zadovoljenje, ispunjenje”.

Navodi da se, s druge strane, javlja i veliki osjećaj odgovornosti, da treba biti roditelj i obezbijediti djetetu siguran život i pružiti mu adekvatno vaspitanje i pažnju.

˝Nije lako biti roditelj u svakom smislu˝, ističe Nenad. Navodi da treba izvesti tako mladu osobu na pravi put, vaspitati je na način na koji se djeca vaspitavaju, jer “dosta su se vremena promijenila”.

˝Dosta je i nekih loših uticaja, putem medija. Ove mlade generacije stasavaju mnogo, mnogo brže. Ranije budu zreli nego što je to bio slučaj u ona vremena kad sam bio mlad i tinejdžer˝.

Nenad ima dvije kćerke. Ksenija ima 17 godna, a Andrea 14. Kada je u pitanju do sada najteži period roditeljstva, Nenad navodi da neki kažu da su “mala djeca mala briga, a velika djeca velika briga”.

“Ne znam da li bih se sa tim složio. Meni se čini , ipak, da je teži bio onaj period kad su bile bebe˝.

Sjeća se da je tada, vraćajući se umoran s posla, želio san i odmor, a upravo u tom periodu bi se Ksenija i Andrea budile.

˝Pa onda slijedi hranjenje, presvlačenje, kupanje, tako da mi je vjerovatno taj period, čini mi se, bio teži nego sad”, kaže Nenad, ističući da su sada opet neke druge brige došle na red.

˝Sad moje kćerke hoće, već i da izlaze, hoće da se provode, tu su i putovanja, ekskurzije. Treba čovjek non-stop samo da priča, da pokušava nekim savjetima da skrene pažnju na neke stvari o kojima bi morale da povedu računa˝.

O tome da li je popustljiv ili strog otac, ističe da je dosta popustljiv, za razliku od svoje supruge.

˝Ona je strožija, čini mi se, od mene˝, kaže Nenad.

Apsolutno sve vrijeme ovoga svijeta, navodi Nenad, je rezervisano za njegove kćerke.

˝Čak i posao stavljam u drugi plan u odnosu na djecu˝. Nenad smatra da ne treba sputavati djecu ako imaju neke određene želje.

˝Ne sad da bude čovjek popustljiv, ali jednostavno da probaju da razumiju dijete do kraja i da pokušaju da djeci uvijek izađu u susret˝, zaključuje naš poznati muzičar.

Obrazovanje je izuzetno značajno

Slobodno vrijeme provode na razne načine. “Da li su to neki naši odlasci do šoping mola, da li su to putovanja, u svakom slučaju vrlo često smo zajedno. Izlazimo ili, ako smo kod kuće, pratimo zajedno emisije, filmove itd˝.

Ističe da svoje kćerke uči da budu iskrene, poštene, vrijedne, da se potrude u školi, jer je obrazovanje jako bitno za njihov dalji život, da budu pravične, ispravne u svakom smislu, vedrog duha, da nijesu zatvorene, te da svoje talente koje imaju, iskoriste na najbolji mogući način.

Bonus video: