Uredite svoj dom: U trendu je svedeno i moderno

Dekorateri su naročitu pažnju poklonili detaljima, lampama sa abažurima jakih boja, kao i slikama, jastučićima i tabureima
3 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2012. 11:24h

Minimalizam kao stil nikada nije izašao iz mode kada je uređenje doma u pitanju, ali na sajmovima namještaja dekorateri su ga predstavili u novom sjaju i tako najavili sezonu 2013.

Od osnovnih načela se nije odstupalo, svedene forme koje karakterišu minimalizam i dalje su dominantne, ali uvođenjem jarkih i pastelnih boja, stil je značajno oplemenjen i djeluje mnogo toplije.

Namještaj je moderno dizajniran, a njegove čiste linije vizuelno ne opterećuju prostor, pa je ovo rješenje idealno za male stanove, sobe ili poslovne prostore.

Da bi ambijent bio prijatniji, u ovaj popularni stil unijete su novine u vidu različitih materijala, ukrasa i boja. Ultramoderne garniture od prave i ekološke kože zamenio je dekorativni mebl, a tople nijanse poput crvene, žute ili narandžaste unijele su dinamiku.

Isti živopisan kolorit prenijet je i na komode, ormare, stolove i slične elemente koji su izrađeni od stakla ili obojenog medijapana u sjajnoj i mat varijanti. Dekorisanjem zida, koji je pozicioniran iza centralne garniture za sjedenje, kreveta ili trpezarijskog stola, prostor dobija posebnu dimenziju, a u narednoj sezoni zidovi će definitivno igrati glavnu ulogu u oplemenjivanju ambijenta.

Dekorateri su naročitu pažnju poklonili detaljima, lampama sa abažurima jakih boja, kao i slikama, jastučićima i tabureima intenzivnih nijansi koji kreiraju skladnu cjelinu u zaokružuju moderan ambijent.

Galerija

Bonus video: