Da li ste spremni da budete roditelj? Probajte sa ovim testom

Pokušajte da od 03.00 sata do 08.00 sati ujutro šetate po dnevnom boravku noseći otprilike od 4 do 6 kg, uz radio upaljen na nekoj radio stanici čiji vam zvuci i nisu prijatni...
53 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2012. 18:14h

Biti roditelj za mnoge je rad s neba, a brojni roditelji za Daily Mail navode da je najljepšti "posao" na svijetu ujedno i najodgovorniji, čak i najteži. Da li ste spremni za taj korak?

Prođite kroz ovih 14 koraka, a rezultat ovog šaljivog testa će vam pokaazti da li ste spremni za roditeljstvo.

Test - priprema

Budući roditelji bi trebalo da posjete par koji već ima djecu i da snjima rasprave o metodama uvođenja discipline, nedostatka strpljenja, kao i kaznama i nagradama pomoću kojih vaspitavaju djecu. Kažite im kako biste vi poboljšali navike spavanja svoje djece, kako da ih lakše nauče da koriste WC šolju, kako da se ljepše ponašaju za stolom...

Posmatratje njihovu reakciju i uživajte u svojoj nadmoći, jer se, kad jednom postanete roditelj, više nećete osjećati tako kao da imate odgovore na takva pitanja i da lako možete da razlučite šta je pravilno, a šta nije.

Noćni test

Da biste otkrili kako se roditelji osjećaju toko noći, pokušajte da od 03.00 sata do 08.00 sati ujutro šetate po dnevnom boravku noseći otprilike od četiri do šest kila, uz radio upaljen na nekoj radio stanici čiji vam zvuci i nisu prijatni. Ujutro u 8.00 lezite i navijte alarm u 11.00.

Ustanite i šetajte sa teretom narednih dva sata. Vratite se u krevet i pomjerite alarm za četiri sata. Pošto ne možete zaspati ponovo, skuvajte kafu i raspremajte kuću. Premoreni zaspite na kauču u 18.00. Ponovite postupak narednih godinu dana. Izgledajte srećno i veselo, i budite strpljivi u ophođenju sa djetetom.

Test: Oblačenje male djece

Kupite živu hobotnicu i mrežastu vreću. Pokušajte da hobotnicu stavite u vreću tako da nijedan krak ne viri iz nje, a vrijeme koje imate na raspolaganju je pet minuta. Trenirajte nekoliko puta na dan.

Test: Vožnja automobilom

Prvi korak je da prodate svoj sportski auto sa troje vrata i zamijenite ga porodičnim karavanom. Napunite prtljažnik i zadnje sjedište dječjim igračkama, pelenama, sjedištem za djecu i kolicima. Kupite sladoled od čokolade i ostavite ga u kasetu. Uzmite novčić i ubacite ga u CD plejer.

Test: Šetnja

Obucite se. Izađite kroz vrata. Vratite se. Ponovno izađite i spustite stepenicama. Vratite se nazad kući po ono što ste zaboravili. Ponovno krenite vani. Šetajte polako ulicom pet minuta. Zastanite i postavite makar šest pitanja o svakoj žvakaćoj gumi na podu, prljavoj maramici ili mrtvom insektu kojeg vidite. Vrištite na ulici, odustanite od šetnje i vratite se kući.

Test: Razgovor s djecom

Pet puta ponavljate sve što kažete, različitom intonacijom i glasnoćom.

Test: Trgovina

Pođite u obližnju trgovinu. Sa sobom povedite partnera koji će da glumi dijete predškolskog uzrasta. Neka zastane pored svake police, obavezno dodiruje artikle i svako malo zavrišti "kupi mi to". Obavite svoju nedjeljnu kupovinu tako da ga ne ispuštate iz vida dok trči oko polica. Platite sve što pojede ili uništi.

Test: Hranjenje jednogodišnjeg djeteta

Izdubite lubenicu. Napravite malu rupu sa strane. Objesite lubenicu sa strane. Objesite lubenicu vezicom na plafon tako da se ljulja. Pokušajte da kašikom pogodite usta lubenice tako da u rupu stavite kašiku.

Test: Nered

Uzmite malo rastopljene čokolade ili pekmeza i razmažite ga po kauču. Sakrijte komadić banane iza ormara i ostavite ga tamo nekoliko mjeseci. Pritisnite prste na zemlju u teglici sa cvijećem i potom ih očistite trljajući zidove. Ispraznite svaku ladicu i stvari stavite na sredinu prostorije. Potom to pospremite i ne gubite živce.

Bonus video: