Feng šui: Privucite novac sa svog radnog stola

4 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2012. 11:17h

Uspjeh i novac dvije su stvari koje svi očekuju od karijere, no rijetki pokušavaju da naprave baš sve da bi se to i dogodilo. Drevna kineska vještina feng shui kaže da je gornji lijevi dio stola područje novca, gdje bi trebalo da držate crvenu ili ljubičastu kasicu sa sitnišem i stonu lampu.

Pomaže i vaza puna crvenog ili ljubičastog cvijeća, a upravo su te boje oznaka bogatstva u kineskoj kulturi. Takođe, na tom mjestu se drže fotografije onoga što ćete raditi ili kupiti kad dobijete povišicu ili dobitak.

Na zid u koji gledate dok radite, stavite nešto što vas inspiriše poput citata ili slike.

Tako ćete povećati kreativnost. Cvijeće jarkih boja takođe će vas učiniti kreativnijima, a uz to će stimulisati mentalnu aktivnost.

Ako želite prijatnu radnu atmosferu, u gornji desni ugao radnog stola stavite nešto žuto i neka obavezno bude u paru, na primjer vaza s dva žuta cvijeta će biti savršen izbor.

Za razvijanje kreativnosti feng šui nudi odgovor u obliku stola: neka bude okrugao ili zaobljenih krajeva, a dobro je staviti i neki ukras od kristala, koji će podstaći intuiciju.

Znanje je povezano s donjim lijevim uglom stola, gdje bi trebalo da stoji literatura koju često koristite u radu, poput rečnika, što će vam ujedno izoštriti koncentraciju.

Zdravlje je povezano sa sredinom stola, pa ako želite zdravu karijeru, raskrčite sto i neka taj dio bude čist, a od ukrasa je dovoljno nešto jarkožuto kao što je podložak za miša.

Slušajući ove savjete uredićete svoj radni kutak po pravilima feng šuija, a ujedno će biti lijep.

Bonus video: