Pet načina da se brzo oraspoložite

Svaki put kad se osmjehnete u tijelo se počinju otpuštati hormoni sreće kao što su dopamin, endorfin i serotinin
75 pregleda 0 komentar(a)
osmijeh, sreća, Foto: Shutterstock
osmijeh, sreća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.06.2018. 10:44h

Za promjenu raspoloženja nekad je potrebno manje od minut. Otkrijte kojim se svim trikovima možete poslužiti kada osjećate da su vam sve lađe potonule.

Duboko dišite

Samo nekoliko dubokih udisaja može promijeniti raspoloženje pojedinca. Ne samo da ćete se dubokim i pravilnim disanjem opustiti, već ćete i pokrenuti proces izbacivanja nakupljenih toksina iz organizma, poboljšati držanje tijela i rad mišića trupa.

Osjetite zahvalnost

Pojeli ste dobar doručak? Imate posao koji obožavate? Djeca će vam završiti razred s odličnim uspjehom? Prisjetite se jednog ili više razloga zbog čega ste zahvalni. Koncentrisanje na pozitivne stvari u životu okrenut će vaše raspoloženje nabolje.

Osmjehnite se

Svaki put kad se osmjehnete u tijelo se počinju otpuštati hormoni sreće kao što su dopamin, endorfin i serotinin.

Ispravite se

Studije su dokazale da se loše držanje direktno povezuje s negativnim emotivnim stanjima. Osobe koje se drže pogrbljeno lošije su volje i imaju niže samopouzdanje od onih koji koračaju uspravnih ramena. Dobro držanje ima i fizičkih prednosti jer spriječava probleme s vratom, ramenima i kičmom.

Cijenite male stvari

Završili ste komplikovani e-mail? Ispekli ste lijep kolač? Savršeno ste ispeglali košulju? Zaustavite se na nekoliko sekundi kroz dan i čestitajte sebi na dobro odrađenom zadatku bez obzira o čemu je riječ. Usmjerivanje sopstvenih misli na pozitivne stvari u danu garantovano će vam poboljšati raspoloženje, prenose Nezavisne.

Savjet plus:

Želite se brzo oraspoložiti? Držite na ekranu mobilnog telefona fotografiju drage osobe. Ništa vam neće izmamititi osmijeh na lice tako brzo kao pogled na dijete, partnera ili nekog drugog člana porodice.