Najpoznatija regionalna sajber kuvarica Minja Bogdanovski: Sve sam više svjesna svoje popularnosti

Kada je riječ o njenim fanovima iz naše zemlje, kaže da ima veliku podršku ovdje, te da su oni „jedni od najvjernijih pratilaca“.
181 pregleda 1 komentar(a)
minja_1, Foto: Privatna arhiva
minja_1, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.10.2012. 19:22h

Sa deset godina je napravila prvi kolač: željela je da obraduje mamu koja se vraćala s puta i napravila joj je vanilice. A onda je, koju godinu kasnije, kao tinejdžerka, napravila po receptu iz novina i prvo slano jelo – špageti bolonjeze. Naravno, uspjeli iz prvog pokušaja! I dan danas ih, priča, pravi po istom receptu...

Već od tih početničkih koraka u kulinarstvu, svi su iz njenog neposrednog okruženja, naslućivali da će Minja Bogdanovski postati izvrsna domaćica.

No, tada vjerovatno niko nije ni pretpostavljao da će jednog dana ona biti ponosna vlasnica jednog od najposjećenijih regionalnih sajtova sa receptima - Minjina kuhinjica: do sada, 6 miliona ljudi je posjetilo taj sajt, a na istoimenoj fb-stranici ima oko 76 hiljada fanova.

Odavno ne mjeri napravljene slatke delicije u kilogramima: napominje da je prešla tonu.

Srbijanski mediji su je proglasili jednom od najpoznatijih „sajber kuvarica“ u regionu, te najpoznatijom Kraljevčankom.

Kada je riječ o njenim fanovima iz naše zemlje, kaže da ima veliku podršku ovdje, te da su oni „jedni od najvjernijih pratilaca“.

„Redovno mi se javljaju, pitaju, komentarišu, daju mi podršku da i dalje nastavim sa svojim radom, pa se čak interesuju kako bi mogli da dođu iz Crne Gore da ih obučavam u dekoraciji torti ili da ja dođem tamo. Obećala sam, kada dođe ljeto da ću uveče rado održati par kurseva dekoracije, ali da mi dan ostave za more“, priča kroz osmijeh popularna Kraljevčanka, u čijim slatkim i slanim đakonijama kod kuće uživaju suprug i troje djece.

Najviše zadovoljstva joj pružaju okupljanja i druženja sa fanovima.

„Još uvijek mi je veliki doživljaj kada mi priđu na ulici ili u nekoj kupovini, predstave se i onda neobavezno popričamo u vezi sajta ili torti. Posle takvih susreta i razgovora, obavezno dugo još imam osmijeh na licu“, otkriva Minja.

Strast prema kuvanju, isprobavanju nečega novog, naslijedila je od majke.

“I uvijek će postojati kod mene“.

I tako je na početku sve krenulo iz interesovanja, strasti, a pretvorilo se u unosan biznis.

Kuhinja joj je, kaže, „mnogo donijela u svakom pogledu“.

„Kada sam počela sa prvim blogom nisam razmišljala da će mi to biti posao, već samo da ću to raditi iz ljubavi u svoje slobodno vrijeme. I dalje recepte na sajtu objavljujem iz ljubavi i dok god ima posjetilaca tako će i biti. Prijatelji su mi uvijek pričali da nisam ni svjesna popularnosti svoje Kuhinjice i izgleda da su bili u pravu, mada moram da priznam u posljednje vrijeme počinjem da budem svjesna toga“.

Napominje da kuva zato što voli i želi, ali priznaje kako postoje i dani kada nije raspoložena za to.

„Što se tiče slatkiša, za njih sam uvijek raspoložena“.

Pasionirano sakuplja sve za kuhinju. Voli da putuje i glavna kupovina na putovanjima su upravo - sitnice za kuhinju.

„I drugi znaju za moju strast, pa sam čak i od fanova dobijala poklone i onda možete da zamislite koliko tu ima svega i svačega. Nadam se da me moji ukućani neće istjerati zato što sam zauzela veći prostor u stanu, a i čujem ih sve češće da spominju da bi trebalo što prije da razmislim o nekom svom prostoru i izgleda da ću zbog mira u kući to i morati da uradim”

Viktorija mamina glavna pomoćnica

Njena kćerka Viktorija je njen glavni pomagač. „S obzirom u kojim je godinama krenula da se zanima, biće bolja od mame u svakom pogledu. Na Youtube postoji njen video gdje samo sa 4 godine pravi pitu pužići/ružice, kao i video gdje ima 6 godina, a oblaže tortu fondanom mnogo bolje nego neki poslastičari koji su se takmičili za prvog poslastičara Srbije“, duhovito primjećuje poznata sajber kuvarica.

Bonus video: