Zavolite sebe

Nemojte se osjećati krivim ako želite nekoga da odbijete ili nijeste raspoloženi za nešto što drugi traže od vas.
1 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2012. 10:17h

Ponekad sve druge stavljaju ispred sebe, pružaju im bezuslovnu ljubav, dok sebe zanemaruju i smatraju da nijesu vrijedni ljubavi. Ovu su neki od savjeta koji su objavljeni na blogu Wonderful Relationships. Uz ovih 10 saveta naučićete da volite samog sebe.

Vježbajte primanje ljubavi

Želite li istinski da volite, morate znati da primite ljubav i budete svjesni da je zaslužujete. Prihvatite ljubav koju vam daju bliski ljudi, njihova dobra djela, lijepe riječi, komplimente i poklone. Vježbajte sami sebi da govorite "Volim te", volite se bezuslovno i takva ljubav će vam ispuniti srce.

Vježbajte da kažete " ne"

Nemojte se osjećati krivim ako želite nekoga da odbijete ili nijeste raspoloženi za nešto što drugi traže od vas. Radite samo ono što vaše srce želi, a nemojte raditi nešto samo da udovoljite drugima. Mnogi ljudi ne znaju da kažu "ne", a kako biste to naučili, potrebno je da vježbate.

Radite što volite

Ako možete da pronađete nešto što stvarno volite da radite i počnete tako da provodite vrijeme, pronaći ćete ljubav, radost i sreću u svom srcu.

Odnosite se prema sebi kao prema najboljem prijatelju

Prema najboljim prijateljima vjerovatno se odnosite s ljubavlju, pristojnošću, povjerenjem, prihvatanjem i poštovanjem. Ako sve to možete da pružite drugima, možete i sebi. Vježbajte da sami sebi govorite lijepe riječi i komplimente, nemojte se kritikovati i oprostite sami sebi. Slušajte sopstvene potrebe i odnosite se prema sebi nježno, pristojno i s puno ljubavi.

Oprostite

Ostavite prošlost iza sebe i budite prisutni u svakom novom danu. Oprostite sebi sve napravljene greške, žaljenja i propuste. Vrijeme je da krenete naprijed.

Njegujte se

Pronađite vrijeme za sebe i njegujte se fizički, emocionalno, mentalno. Radite ono što vam pruža osjećaj mira, veselja i ljubavi. Idite u šetnju, bavite se sportom, vježbajte, plešite, priuštite sebi masažu, zdravo se hranite i spavajte.

Osječajte se dobro sami sa sobom

Pogledajte se u ogledalo, nasmiješite se i recite sami sebi "Volim te, vrijedna sam ljubavi". Slušajte omiljenu muziku i čitajte knjige, igrajte se s kućnim ljubimcima, budite ponosni na svoja postignuća, pišite dnevnik o svojim životnim snovima i ciljevima.

Nemojte da se upoređujete sa drugima

Svaki čovjek je jedinstveno biće i svako ima drugačiji talenat. Upoređivanje s drugima izaziva negativne emocije, poput narušenog samopouzdanja, depresije, zavisti i ljubomore. Usredsredite se na sopstvenu unutrašnju snagu, upoznajte sebe i otkrijte talente koje imate. Vježbajte osjećaj zahvalnosti na onome što imate.

Ne morate da budete savršeni

Prestanite da se kritikujete što niste savršeni. Nastojte da date najbolje od sebe, a ako ne postignete savršenstvo, prihvatite da to ne znači da ste doživjeli poraz, piše She.

Promijenite način na koji razgovarate sami sa sobom

Kako razgovarate sa samim sobom? Imate li negativne ili pozitivne misli? Ako su vaše misli negativne, pokušajte da to promijenite.

Bonus video: