Želite da radite i živite u SAD? Predlažemo ove države...

Njujork, Los Anđeles, Vašington i slični gradovi sa okolinom su najčešći izbor onih koji su pošli "trbuhom za kruhom" na američko tlo, ali moguće da u njima ne nađete posao
773 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2012. 11:04h

Ako ste mladi, puni elana i znanja, razmišljate o odlasku u Obećanu zemlju, možda vam od pomoći mogu biti neki od savjeta prilikom izbora države u koju da se zaputite.

Njujork, Los Anđeles, Vašington i slični gradovi sa okolinom su najčešći izbor onih koji su pošli "trbuhom za kruhom" na američko tlo. Kako se ne biste našli u masi velikog broja američkih nezaposlenih ljudi, pokušajte da nađete posao u jednoj od saveznih država sa spiska, piše T-portal.

Nju Hempšir. Glavni aduti ove države su relativno mali broj mladih uz nizak stepen nezaposlenosti. Troškovi života nisu pretjerano niski, ali ćete makar imati posao da ih platite.

Juta. Vrlo mala nezaposlenost među mladima i neki od najjeftinijih fakulteta u SAD-u mogli bi biti mamac za dolazak. O krajoliku da ne govorimo.

Aljaska. Čudi vas što Aljaska kao najudaljenija i nasjevernija država ulaže u mladost? Osim što ćete plaćati najmanju stanarinu, na Aljasci vam se nudei i vrlo atraktivni poslovi - uz preduslov da volite život na sjeveru.

Vermont ima niz prednosti za mlade ljude. Možda najveća mana te države su vrlo skupi fakulteti, ali je to država sa najviše fitnes dvorana po glavi stanovnika.

Delaver. U ovoj državi postoji nevjerovano efikasan javni prevoz.

Nebraska je poznata po penzionerima koji u njoj žele da prožive starost na svježem vazduhu. Šansa da tu nađete posao je veća nego u većini drugih država.

Montana. Predini pejzaži, jeftina stanarina, jeftini fakulteti, puno teretana i barova za mlade. Treba vam još nešto?

Ajova. Ako baš nigdje ne možete bez automobila, u ovoj državi je najjeftinije auto-osiguranje. Osim toga i stanarina je jeftina.

Južna Dakota. Kažu da je jedini problem sa Južnom Dakotom što nema mjesta namijenjenih isključivo mladima...

Sjeverna Dakota. Ako već nije mogao južni dio, može sjeverni. Država u kojoj ćete skoro sigurno naći posao ako ste mladi (nezaposlenost među mladima je samo 5.3%), a pored toga, tu su i različiti oblici zabave. Od barova do ekstremnih sportova, sve je na dohvat ruke.

Bonus video: